Pamić: Igrat ćemo u istom sastavu kao u Splitu

Ja uvijek igram na rezultat, na pobjedu, Igor Pamić (M. MIJOŠEK)
Ja uvijek igram na rezultat, na pobjedu, Igor Pamić (M. MIJOŠEK)

Sjajnim proljetnim igrama i rezultatima nogometaši Istre 1961 osigurali su šesto mjesto kolo prije kraja sezone, pa će nedjeljna utakmica posljednjeg kola Prve HNL s Lokomotivom biti svečarskog karaktera.

Bit će to prilika da se protiv finalista Kupa i druge momčadi prvenstva "zeleno-žuti" oproste od svojih navijača i potom svi zajedno na fešti nakon susreta, u okviru "Zeleno-žute noći", proslave najbolju sezonu u povijesti pulskog prvoligaša. Ako je itko posumnjao u to hoće li pulski igrači i ovom prilikom jurnuti po pobjedu, "div iz Žminja" brzo je svih razuvjerio.

- Svi moji igrači žele igrati, svi žele pobijediti kako bi osvojili to drugo mjesto u proljetnoj polusezoni, kako bi pobijedili drugu momčad prvenstva i kako bi onda s našim navijačima dostojno proslavili kraj ove uspješne sezone - rekao je trener Puljana Igor Pamić.

- Zato odmah najavljujem da ćemo zaigrati u istom sastavu kao i u Splitu. Planiram poštedjeti Sušića i Milića, prvog jer je ostvario transfer i da se ne bi slučajno ozlijedio, drugog iz istog razloga, da bi se zdrav priključio reprezentaciji, na što smo svi u klubu ponosni.

Izjava Mislava Anđelkovića da su u nastavku susreta u Splitu njegovi igrači zaigrali isključivo na rezultat, nije mu "legla".

- Ja uvijek igram na rezultat, na pobjedu. Tražim od svojih igrača da uživaju u nogometu, jer sam i ja kao igrač uvijek uživao igrajući, ali isto tako, uvijek idem na pobjedu. Mi smo ove sezone protiv svih igrali napadački nogomet. Dakle, dopuštam igračima da igraju rasterećeno, ali ne dopuštam opuštenost.

Susret s Lokomotivom prilika je da se nekim zaslužnim igračima kluba na oproštaju ponudi aplauz s tribina.

- Mogu uvesti Sušića da dobije pljesak, ako vodimo 2:0 ili 3:0, ali pljesak trebaju dobiti svi koji su igrali ove sezone. I to veliki i siguran sam da će ga i dobiti od onih pravih navijača našeg kluba.

Nedjeljna utakmica bit će prilika da se na pravi način zaključi ova lijepa pulska nogometna priča, ali misli igrača, trenera i članova uprave kluba, pa i navijača, već paralelno okupiraju razmišljanja o idućoj sezoni. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter