Pamić: Idemo po sva tri boda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otputovali su danas nogometaši Istre 1961 put Koprivnice gdje ih sutra u 19 sati očekuje susret 5. kola Prve HNL protiv Slaven Belupa.

Treće je to gostovanje sezone "zeleno-žutih". Na startu prvenstva su u regionalnom derbiju poraženi od Rijeke, a potom su u Sigetu bili bolji od Hrvatskog dragovoljca. Sad će trener Igor Pamić sa svojim igračima nastojati prekinuti neugodnu tradiciju koja pulski klub veže za gostovanja u Koprivnici, gdje nikad dosad nisu slavili u prvenstvu. Na druženju s novinarima uoči puta jasno je i glasno rekao što očekuje od ovog susreta.

- Idemo po sva tri boda. Znali smo dosad odigrati vrlo dobre utakmice u Koprivnici, ali nikad nismo dobili pa se nadam da ćemo ovoga puta prekinuti tu tradiciju. Razlog mom optimizmu je sve bolje izdanje mojih igrača, ali i igra koju smo prikazali protiv Lokomotive. Ako ponovimo takav pristup i igru, možemo svima parirati, pa i Slavenu, rekao je Pamić.

Razloge optimizmu, osim u prezentaciji svojih igrača, mogao bi imati i u činjenici da je momčad trenera Katalinića dosad osvojila samo bod.

- Sigurno je da u Slavenu nisu očekivali da će imati ovako loš start. Najavljivali su borbu za Europu, a nakon četiri susreta na kontu imaju samo bod. Momčad još nije posve usvojila zahtjeve trenera Katalinića i zbog svega se toga nalaze u specifičnoj situaciji na koju posljednjih godina nisu navikli. No, usprkos manjku bodova, imaju kvalitetne igrače, a posebno su opasni u napadu gdje imaju brze, okretne i "žive" igrače na koje ćemo svakako morati dodatno pripaziti, veli trener Puljana.

- U ovom susretu moramo biti hrabri, ali i lukavi. Na tragu onoga kako smo igrali protiv Splita, kad smo susret počeli mirno i kontrolirali ritam, a potom ga dizali, ili na tragu gostovanja u Sigetu. Ovom prilikom moramo uzeti u obzir i još nešto, a to je da je Slaven imao čak tri dana više za pripremu ove utakmice od nas, dok će nekim mojim igračima sigurno nedostajati svježine i zato će doći i do nekih izmjena u sastavu, veli Pamić. (Roberto CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter