Pamic: Idemo po novu pobjedu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon dvije pobjede i remija na Poljudu, u subotu nogometaše Istre 1961 ocekuje cetvrti prvenstveni susret ovog proljeca. Na Drosinu im u susretu 22. kola Prve HNL stiže Šibenik, najvece iznenadenje nastavka prvenstva.

Ukoliko se sedam pulskih bodova, s obzirom na kvalitetu sastava, i moglo ocekivati, rezultati Šibencana koji su takoder osvojili sedam bodova, svih su iznenadili. Tako ce pulska publika danas na djelu moci vidjeti momcadi koje su ovog proljeca udahnule punim plucima.

Puljani pred svojom publikom, dakako, jure nova tri boda u borbi za bijeg iz opasne zone, iznad koje su sad zahvaljujuci samo boljoj gol-razlici od Intera, dok Šibencani stižu lišeni bilo kakvog imperativa.
- Zato su opasniji nego što to na prvi pogled izgleda - rekao je u osvit ovog susreta trener Istre 1961 Igor Pamic. - Šibencane su nakon zimskog prijelaznog roka mnogi vec otpisali, a oni su zaigrali rastereceno i osvojili sedam bodova. Vidio sam njihove mogucnosti i mislim da se oni niti u Pulu nece doci samo braniti. Sigurno ce iskazati ambicije i u igri prema naprijed.

Možda se momcad trenera Tomica nece planski tek braniti, ali puno ce toga ovisiti o igri pulske momcadi. Od igraca trenera Pamica ocekuje se da nametne svoj ritam i napadaju prema golu Slavice.
- Nemamo što skrivati. Mi idemo na pobjedu, na osvajanje sva tri boda. No, ne ocekujem da cemo lakocom doci do toga. Moramo se prvenstveno nametnuti suparniku u igri, a to cemo uspjeti samo ako povecamo agresivnost u odnosu na dosadašnje utakmice i usto moramo povecati radijus kretanja bez lopte.

Andrej Prskalo bi na koncu ipak trebao stati na vrata, a Pamic je napomenuo da ce ovaj susret protiv bivšeg mu kluba od starta poceti i Stipe Bacelic Grgic. Od potresa mozga oporavio se Hrvoje Milic, dok je kapetan Mislav Andelkovic riješio problem nagnjecenja stopala. Paminjo za ovu utakmicu na raspolaganju ima zaista brojna rješenja.

Eventualna treca proljetna pobjeda ne samo da bi znacila još veci bijeg iz opasne zone, vec bi unijela dodatnu opuštenost u pulsku svlacionicu uoci dolaska Luckog u srijedu, u zaostalom susretu 18. kola. (Roberto CAR)

Potrebna podrška publike

Druga je ovo domaca proljetna prvenstvena utakmica Istre 1961. Protiv Varaždina nije bilo lako doci do tri boda, nece biti lako ni danas. Iz pulskog kluba stoga apeliraju na svoje navijace.
- Mi imamo srece što nas prati i podržava veliki broj gledatelja. Imamo veliku podršku u našim vjernim navijacima, Demonima, ali treba nam i podrška onih obicnih gledatelja. Meni mogu svašta vikati, ali deckima nije ugodno na travnjaku kad cuju onih par navijaca da ih prozivaju zbog jedne ili dvije pogreške. Uvjeren sam da ce nam danas publika biti 12. igrac i povesti nas do nove pobjede - dodao je Pamic.


Podijeli: Facebook Twiter