Pamić gotovo posložio novu momčad

Zadovoljan odrađenim - Igor Pamić (M. ANGELINI)
Zadovoljan odrađenim - Igor Pamić (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 su 17. svibnja gostovanjem u Zadru zaključili prvoligašku sezonu, nakon čega je trener Igor Pamić svojim pulenima dao slobodno do 9. lipnja, kad je zakazao početak priprema za novu sezonu.

Točno 22 slobodna dana tijekom kojih si je Paminjo, u suradnji s čelnim ljudima pulskog prvoligaša, dao zadatak da stvori konture nove "zeleno-žute" momčadi sposobne da odgovori zahtjevima koje će pred nju postaviti budućnost.

Posla je bilo puno, jer su pulsku svlačionicu okončanjem prvenstva napustili Čagalj, Pilipović, Yoon, Budicin, Batarelo i Havojić, očekuje se da njihovim putem krene i Brazilac Jo, a za vjerovati je da će kronično prazna klupska blagajna dobiti toliko potrebnu financijsku injekciju prodajom nekog od najvrjednijih eksponata poput Radonjića, Blagojevića, Obšivača, Woona ili Brkića.

Slika već viđena ranijih godina, puno praznina koje će trebati kvalitetno upotpuniti, a vremena je malo. No, za razliku od prijašnjih sezona kad su se redovi Istre 1961 počeli popunjavati puno kasnije nego što je trener Puljana želio, ove se godine na tom planu dogodio zaokret.

Kako su se okončale aktivnosti na travnjaku, tako su se zahuktale one u kancelarijama i krenuli su intenzivni pregovori koji su iz dana u dan na "Drosinu" počeli dovoditi nova lica.

Zvonimir Milić, Luka Batur, Neven Vukman i Šime Gregov četvorica su novih stanovnika "zeleno-žute" svlačionice, njihov primjer trebao bi slijediti i Frane Vladislavić s kojim je sve već utanačeno, a na korak od rješenja su još neki dolasci. Nikad bolji posao u tako kratkom vremenu nisu napravili u pulskom prvoligašu i stoga nas nije začudio zadovoljan glas Igora Pamića koji, bez obzira na sve, ne spava na lovorikama.

- Potpisali smo ugovore s četvoricom novih igrača, s petim je sve dogovoreno, a vrlo smo blizu da ovih dana uspješno zaključimo pregovore s još par igrača te bi nam se, kako stoje stvari, po prvi put u povijesti kluba moglo dogoditi da popunimo momčad prije početka priprema, rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter