Pamić: Golovi primljeni iz prekida me već frustriraju

Pojedini igrači već su na praznicima - rezignirani Igor Pamić (Tom Dubravec/CROPIX)
Pojedini igrači već su na praznicima - rezignirani Igor Pamić (Tom Dubravec/CROPIX)

Za momčad Istre 1961 kobna je u subotu bila 93. minuta, kada su u Parku mladeži izgubili boda od Splita koji je do tri boda stigao zahvaljujući golu Radeljića. Nije se tu radilo o posljednjoj minuti, nego doslovno o posljednjoj sekundi susreta, jer sudac nije dopustio Puljanima da nakon primljenog gola krenu s centra, već je odmah označio kraj utakmice.

- Ovo je već frustrirajuće, mislio sam da ću dobiti infarkt. Opet iz prekida, nevjerojatno je da moji igrači nisu ništa naučili i da su nam se opet ponovile dječje pogreške - jadikuje Igor Pamić, trener Istre 1961, koji nikako da prežali gubitak boda u Splitu. - Ne znam što treba više napraviti da moji igrači budu koncentrirani do kraja utakmice. Mislim da je svjetski rekord to što smo od 19 primljenih golova čak devet, odnosno više od 40 posto, dobili nakon prekida. Mislim da se to nikad niti jednoj momčadi nije dogodilo..

Nije Paminju pomogla ni promjena koju je pred ovaj susret napravio na stoperskim pozicijama. Naime, nakon ozljede Čaglja, u Zaprešiću je uz Budicina zaigrao Zgrablić, na posljednjem treningu pred put u Split uigravao je na toj poziciji Jugovića, da bi u Parku mladeži uz kapetana zaigrao Blagojević.

No, dojam je da Paminja više od samog poraza boli ponašanje pojedinih igrača.

- Neću se samo ja gristi, trebaju i igrači shvatiti da ne smiju biti toliko komotni. Ako su pojedinci već na praznicima, onda su mi to mogli reći i dao bih im slobodno, neka uzmu papire i odu doma. Jasno i glasno sam im rekao da su Božić i Nova Godina tek za mjesec dana. Pojedinci su dužni i prema dresu koji nose i prema svim ovim ljudima još ova dva tjedna odraditi kako treba - rezolutan je Paminjo.

Posebna situacija traži i posebne mjere, pa je tako Paminjo nakon dvije razočaravajuće predstave svojih pulena odlučio uvesti neke promjene.

- Prvi ću put od predsjednika tražiti da prije utakmice sa Zadrom odvedem momčad u karantenu, i to već u četvrtak. Nije bitno kamo. Očigledno je da to moram napraviti. Jednostavno pojedincima više ne vjerujem, a to nije dobro. Primoran sam na taj potez - obrazložio je Pamić. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter