Pamić: Fizičkom spremom nadomjestiti neuigranost

Igor Pamić (M. ANGELINI)
Igor Pamić (M. ANGELINI)

Odigrali su nogometaši Istre 1961 u četvrtak popodne u Tomislavgradu protiv domaćeg trećeligaša svoju drugu pripremnu utakmicu tijekom 12-dnevnih priprema na Kupresu. Nakon 1:0 poraza od Željezničara u prvom susretu ovih priprema, protiv Tomislava je momčad trenera Igora Pamića slavila s 4:1 pri čemu u oči upada da su sva četiri gola postigli napadači koji su u prijašnjim susretima ostali dužni. Ponovno je trener "zeleno-žutih" odigrao s dvije postave od kojih je svaka na travnjaku ostala po 45 minuta. No, uvjerljivoj pobjedi usprkos, trener Pamić dan kasnije nije bio zadovoljan izvedbom.

- U ovaj smo susret ušli nikad umorniji, jer smo ujutro odradili vrlo naporan trening, ali najvažnije je da nam se nitko nije ozlijedio. Utakmicu pak ne bih komentirao, rekao je "na prvu" Igor Pamić.

Osim što su sva četiri gola postigli napadači kojima je to u opisu radnog mjesta, pri čemu je mladi reprezentativac Antonio Mance zabio dva, u oči upada i problem sa stoperima. Batur je ozlijeđen, Graf se tek vraća nakon duge stanke zbog ozljede i operacije koljena, a Gregov ima tri žuta kartona zbog kojih će propustiti startni susret novog prvenstva, gostovanje kod Splita.

- Mislim da tu ipak neće biti problema. Tu je Vučko siguran, a za drugu poziciju imam nekoliko rješenja. Batur je već počeo trčati nakon ozljede zadnje lože, Graf je u tom susretu zaigrao prvi put nakon ozljede, a pored njih dvojice mogu na stoperskoj poziciji koristiti i Obšivača ili Woona. U ovom smo susretu igrali bez lijevih bekova jer sam i Woona i Heistera poštedio zbog lakših ozljeda.

Nakon napornog četvrtka, jučer su pulski igrači dočekali lakši, rekuperacijski trening. Uostalom, ono najteže je sad već iza njih.

- Od danas krećemo s drugom fazom priprema u kojoj će naglasak biti na eksplozivnosti. Trenirat ćemo brzinu i skok, pa ćemo u idućim susretima svakako biti svježiji i bolji, počevši od današnjeg ogleda s još jednim trećeligašem, Livnom.

Za razliku od pripremnih utakmica koje pulski klub odigrava na terenima suparnika, treninzi se odvijaju na terenu tik uz hotel u kojem su smješteni na Kupresu.

- Uvjeren sam da ćemo do kraja ovog dijela priprema ispuniti zacrtani plan i spremni ući u novo prvenstvo. Zbog specifičnosti naše situacije, velikog broja novih igrača, razumljivo je da na startu sezone nećemo još biti dovoljno uigrani, ali baš zato sad naglasak stavljamo na fizički aspekt priprema. Nedostatak uigranosti u početku ćemo nadoknaditi fizičkom moći, rekao je Pamić. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter