Pamić: Dosta s rasprodajom bodova na "Drosini"

Traži se goropadnost i fanatičnost - Petar Franjić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Traži se goropadnost i fanatičnost - Petar Franjić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Danas će se na Gradskom stadionu "Aldo Drosina", s početkom u 18 sati, odigrati susret 14. kola Prve HNL između Istre 1961 i Slaven Belupa. Glavni sudac dvoboja bit će Riječanin Domagoj Vučkov koji je ove sezone već dvaput dijelio pravdu "zeleno-žutima" koji su pritom slavili na oba ogleda. U Sigetu je pogotkom Dejana Radonjića "potopljen" Hrvatski dragovoljac, dok su u Osijeku nakon vodstva domaćina preokret donijeli Franjić, Graf i Woon.

Na putu k trećoj pobjedi "u režiji" riječkog djelitelja pravde, prvoj domaćoj, treneru Igoru Pamiću problem će predstavljati izostanak nekolicine važnih kotačića u njegovoj momčadi. Zbog kartona dobivenih protiv Lokomotive neće biti Križmana i Woona, dok su razlozi zdravstvene prirode iz momčadi udaljili Horvata i Havojića.

- Razmišljam o promjeni formacije, ali tek tamo negdje za zadnjih šest kola prvog dijela sezone, sada neću ništa mijenjati. Na kraju krajeva, nemam ni krilnih ni bočnih igrača da bih o tome razmišljao - rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Pilipović stoga ide na lijevi bok, a Obšivač ostaje na desnom. On to mora istrpjeti premda mi tu puno gubimo, ali drugih rješenja nemam, možda nešto promijenimo kad se u konkurenciju vrate Križman, Woon i Havojić. Ovu utakmicu sigurno ništa nećemo mijenjati, nije vrijeme za eksperimente.

Nakon lošeg ulaska u sezonu u Slaven Belupu su promijenili trenera. Umjesto Ivana Katalinića za kormilo je doveden Mladen Frančić i krenuo je uzlet "farmaceuta".

- Jako cijenim Slaven, ali puno toga će danas ovisiti o nama. Pokazali smo da se možemo svakom suprotstaviti, u Puli nas ove sezone nitko nije nadigrao, dapače mi smo nadigrali sve, a to što imamo malo bodova druga je stvar. Već sam ranije rekao i to ću ovom prilikom ponoviti, dosta je s rasprodajom bodova na "Drosini". Stalno uvjeravam svoje igrače da moraju na taj način razmišljati, napraviti mali klik u svojim glavama i te dobre prezentacije pretvoriti u dobar rezultat. Na tome puno radim, najviše kroz priču, jer nama ne smije naš stadion biti "pakao". (Ivica CEROVAC)

Istra 1961 - Slaven Belupo
Početak u 18 sat (Arenasport)
Susret 14. kola Prve HNL
Gradski stadion "Aldo Drosina"
Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)
Pomoćnici: Ambrinac i Gulan (oba Zagreb)


Podijeli: Facebook Twiter