Pamic: Do kraja cemo dobiti sve utakmice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Govorio je trener pulskog prvoligaša Igor Pamic da nikad ranije nije bio poražen od Rijeke na Kantridi. Nažalost, prvi poraz nije mogao stici u gorem trenutku. Nogometaši Istre 1961 izgubili su u Rijeci 2:0, dvama dalekometnim pogocima Culine i Vukmana pa ih u preostala cetiri kola samo stopostotan ucinak, uz pogreške suparnika u borbi za ostanak, može ostaviti u elitnom razredu domaceg nogometa. Bila je to cetvrta utakmica pulskog kluba pod vodstvom Pamica, dvije u Puli su pobijedili, dvije izvan Pule izgubili. I u Splitu i sad u Rijeci rezultat je glasio 2:0. No, postoje porazi i porazi.

- Nakon ove sam subotnje utakmice prvi put u ovih 20-ak dana koliko vodim Istru 1961 bio zaista ljut. Ljut na svoje igrace za ono što su pokazali, odnosno što nisu pokazali u prvom poluvremenu. Mi smo u nastavku nadigrali Rijecane, pokazali smo da imamo kvalitetu, posebno u igri prema naprijed, ali onako mlitavo odigrati u prvih 45 minuta, to si ne smijemo dopustiti. Mi sebi jednostavno ne možemo dopustiti takav luksuz. Nije da igraci nisu htjeli, da se razumijemo, nego im fale one iskrice u ocima koje ja želim vidjeti. Fali nam onog žara u igri koji nam nedostaje da pobijedimo u ovakvim utakmicama, sipao je otrov Igor Pamic još u ponedjeljak, puna dva dana nakon 16. poraza sezone.

Nakon loših prvih 45 minuta, živnuli su zeleno-žuti u nastavku, stvarali i promašivali prilike pred svojim bivšim suigracem Lisjakom i potom primili drugi gol iz polukontre.

- Nakon poraza u Splitu rekao sam da nikad u osam godina trenerske karijere nisam primio dva gola iz prekida, sad samo mogu reci da nikad dosad nisam dobio dva gola nakon udaraca iz daljine. To su situacije u kojima je naš golman morao bolje reagirati, ali me još više ljuti što smo dobili golove na nacin na koji nismo smjeli. Prije susreta sam upozoravao svoje igrace da se najviše moramo cuvati njihovih brzih otvaranja, kontri i polukontri. Da iz takvih akcija ne smijemo primiti gol. Na kraju smo oba gola primili na takav nacin. Mi tu ne možemo govoriti o nekom neiskustvu momcadi.

Pa od golmana Škorica preko obrambene cetvorke do zadnjih veznih Linica i Kovacevica imamo iskustva na bacanje. Oni imaju zajedno "cetiristo godina" i sa svim tim iskustvom nama suparnicki napadaci sami primaju loptu, bez ijednog našeg igraca uz njega. U nekim smo situacijama reagirali kao djecji vrtic. Pa nije onda cudno da imamo 24 boda. Jasno je da nešto moramo promijeniti jer igraci moraju više vjerovati u sebe, a ne da mi se skrivaju od lopte ne želeci preuzeti odgovornost. Ako vjeruješ u sebe i daješ sto posto, onda ce te i bog nagraditi, nastavio je Pamic.
Do kraja prvenstva preostala su svega cetiri kola. Puljani sad ugošcuju Varaždin koji im je domacim porazom od Lokomotive znatno umanjio izglede u borbi za ostanak.

- To da ne ovisimo samo o sebi i nije neka novost. S tim sam saznanjem i došao na pulsku klupu. Medutim, mene zanima samo osvajanje bodova, na ovo drugo ne možemo utjecati. Mi u iduca cetiri kola moramo upisati sve cetiri pobjede da bi se mogli spasiti ispadanja iz lige. E, sad. Mi to možemo napraviti i mi cemo to napraviti. Moram i ovom prilikom pohvaliti naše navijace koji su u onako velikom broju "potegnuli" do Rijeke. Stvorili su sjajnu atmosferu na tribinama. Mi njih ne smijemo iznevjeriti i zato cemo odsad nadalje svi dati gas do daske. Necu tolerirati da navijaci i ja više želimo pobjedu od onih na terenu, odlucan je div iz Žminja.

Drugih 45 minuta u Rijeci pokazalo je u kojem smjeru Puljani trebaju ici u iducim susretima.

- Ulaskom Andelkovica i Sušica mi smo u nastavku dobili na probojnosti i pokazali smo da imamo kvalitetu u igri. Stvorili smo cak šest prilika za gol, nadigrali Rijecane, ali nismo zabili i zato smo poraženi. Pauletic je imao dvije prilike, Šehic, Kacic, Eliomar i Belle po jednu, s tim da su Pauletic i Belle pogodili gredu. No, koliko god me veselila naša igra u drugih 45 minuta, toliko sam bio ljut nakon prvog poluvremena. Nikad više ne smijemo tako uci u susret i ja se više necu derati u poluvremenu da to igraci shvate, zakljucio je Pamic.

Koliko god pogled na prvenstvenu ljestvicu bio poražavajuci, jer Lokomotiva je sad pobjegla na cetiri boda prednosti, a Šibencani i Zagreb imaju još dva boda više, povijest HNL-a uci da nikad nije gotovo dok matematika to ne potvrdi. Uostalom, osjetili su to najbolje Puljani na svojoj koži kad su ispali u sezoni 2006./07. Uspjeli su tada u završnih 11 kola prokockati sedam bodova prednosti pred Cibalijom. Treba samo vjerovati u sebe. (R. CAR)


Fali samopouzdanja u napadu

U proljetnom dijelu prvenstva do dolaska Pamica pulski igraci vrlo su teško uopce i dolazili u priliku da poentiraju. Sad, u zadnje cetiri utakmice prilika ima na bacanje, ali golovi i dalje stižu na kapaljku.
- Mi imamo velikog potencijala u igri prema naprijed, ali fali nam više samopouzdanja. Šehic igra odlicno, dolazi u šanse, ali onda promašuje i stalno kuka. Ne smije to raditi, mora više vjerovati u sebe jer on ima igracke kvalitete. S Belleom sam, pak, jako zadovoljan, ali on može i bit ce sve bolji. Njegov je problem takticka nezrelost. S loptom u nogama je odlican i zato mora cešce biti u posjedu lopte. Imao je fantasticnu reakciju kod prijema lopte u kaznenom prostoru prije nego je pogodio gredu, dodao je Pamic o svojim napadacima.


Podijeli: Facebook Twiter