Pamić: Danas na terenu očekujem "žesticu"

Igor Pamić i Borislav Pilipović (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Igor Pamić i Borislav Pilipović (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Ako se nebo smiluje i ne ostvare se crne meteorološke prognoze koje najavljuju još jedan potop biblijskih razmjera, na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" mogli bismo danas svjedočiti novoj nogometnoj poslastici.

Naime, u susretu 17. kola, s početkom u 15 sati, nogometaši Istre 1961 ugostit će Dinamo, trenutno vodeću momčad Prve HNL koja je zadnjih osam godina osvajala naslov prvaka Hrvatske. Zagrebački "modri" mamac su za gledatelje gdje god da se pojave i njihov dolazak bi sam po sebi trebao garantirati dobru atmosferu na pulskoj "bombonijeri", dodatno pojačanu činjenicom da sa "zeleno-žutima" nikad nisu lako izlazili na kraj te su čak u dva navrata praznih ruku napustili Pulu.

- Nemamo mi što tu sada previše pričati o Dinamu. Ni ne brojimo više koliko je već godina prvak Hrvatske, a i u ovom trenutku on je, po meni, naša daleko najkvalitetnija momčad, nahvalio je današnjeg protivnika Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Možda u nekim momentima "modri" ne djeluju fantastično, prezentacije u Europi su im takve kakve jesu, a imali su i puno turbulencija u momčadi i promjena trenera. Usto, nalaze se u jednoj specifičnoj situaciji jer su naučeni da u ovom dijelu sezone imaju devet-deset bodova prednosti ispred najbližeg pratitelja, dok su se sada pojavili Rijeka i Hajduk koji im dišu za vratom.

No, ja sam uvjeren da će Dinamo nakon 36 kola biti prvi, sto posto, jer je jednostavno najbolji. S druge strane, Dinamu nikad u Puli nije bilo lako. Pobjeđivali su nas, ali nikad lako, i stoga i danas očekujem jednu "žesticu". Ne mislim pritom na alkoholno piće, nikakav whiskey ili nešto slično, već na jednu vrlo žestoku partiju što će je pružiti moji dečki, koji su na zadnjim treninzima bili nevjerojatno koncentrirani, motivirani i nabrijani.

Ako to ponove na utakmici Dinamo će imati problema, bez obzira na njegovu kvalitetu, rekao je Pamić.

Na "Drosinu" bez kišobrana

Za današnju utakmicu Istre 1961 i Dinama, koja spada u kategoriju rizičnih s aspekta sigurnosti, vrata stadiona "Aldo Drosina" otvorit će se u 13 sati. Organizatori mole gledatelje da na vrijeme dođu na stadion i nabave ulaznicu, ne bi li se izbjegle eventualne gužve.

Meteorolozi najavljuju kišu, no na stadion se ne smije nositi kišobran pa stoga valja nabaviti kabanicu.

Od 13.30 do 17.30 sati bit će zabranjen promet u Ulici Marsovog polja od Nazorove ulice do Ceste prekomorskih brigada te u Ulici Mate Balote od službenog ulaza na "Drosinu" do Nazorove ulice. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter