Pamić: Bili smo jako opasni u napadu

Bili smo jako opasni u napadu, Igor Pamić (M. ANGELINI)
Bili smo jako opasni u napadu, Igor Pamić (M. ANGELINI)

Odigrali su pulski nogometaši u subotu devetu utakmicu u ovom pripremnom razdoblju i upisali već sedmu pobjedu. Protiv Željezničara su na Valbruni igrači Istre 1961 na najbolji mogući način odgovorili na dva zahtjevna ispita.

Protiv dosad najtežeg su suparnika upisali prestižnu pobjedu koja ima vrijednost više jer je to bila i otvarajuća utakmica Istria Winter Cupa, prestižnog turnira koji će idućih dana na sjeveru Istre privući pažnju velikog broja zaljubljenika u nogomet, a ujedno su i bez ozljeda okončali desetodnevne pripreme u Rovinju.

Ovo posljednje svakako je najviše razveselilo trenera Igora Pamića. Prošle zime i tijekom ljetnih priprema pulski su igrači imali brojne probleme s ozljedama, dok je zasad po tom pitanju sve na vrlo visokoj razini.

Osim nekih manjih povremenih smetnji, svi su članovi "zeleno-žute" svlačionice odradili glavninu priprema i to se jasno iskazuje, kako na prezentaciji na travnjaku, tako i na rezultatima. Jer, sedam pobjeda u devet provjera nisu slučajnost, posebno kad se pogledaju imena suparnika među kojima strše ogledi s prvoligašima Zadrom, Cibalijom, Goricom i Željezničarom.

- Malo mi je krivo i zbog igrača i zbog gledatelja što smo ovaj ogled protiv Želje igrali po kiši, ali to je nešto na što ipak ne možemo utjecati. Zbog toga možda i sama kvaliteta igre nije bila na priželjkivano visokoj razini, ali je to nadoknađeno obostrano borbenom igrom - rekao je trener Igor Pamić.

- Bili smo malo pospani u početku susreta zbog čega su oni vodili igru. Htjeli smo visoko napadati, ali nismo uspjeli osvojiti loptu na onom dijelu terena gdje sam ja tražio, pa smo se morali povući u zonu. S druge strane, oni su nas napadali visoko i trebalo nam je vremena da se prilagodimo takvom suparniku. U svemu tome posebno me veseli da smo još jednom bili opasni, jako opasni u napadu.

U nastavku smo pali nakon izlaska Križmana i Roce, ali sam zadovoljan što su dečki odigrali na rezultat, onako kako sam tražio u poluvremenu. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter