Pamić: Ako nas Rijeka prisili, igrat ćemo bunker

Rijeka nam je trenutno najbolji protivnik - Igor Pamić (M. MIJOŠEK)
Rijeka nam je trenutno najbolji protivnik - Igor Pamić (M. MIJOŠEK)

Sutrašnjim gostovanjem u Rijeci nogometaši Istre 1961 otvaraju novo prvoligašku sezonu. Oni najzagriženiji ljubitelji "najvažnije sporedne stvari na svijetu vjerojatno će izustiti samo jednu riječ - napokon, dok će njihovi oponenti komentirati da je mir bez nogometa definitivno prekratko trajao te tko će sada opet s njima izići na kraj.

Što se same sportske strane tiče, najmeritornije je definitivno mišljenje struke, u pulskom slučaju ono trenera Igora Pamića.

- Kako ste zadovoljni kratkim petotjednim pripremama koje su uslijedile nakon samo deset dana pauze poslije okončanja sezone?

- Gledano samo sa sportskog aspekta, mogu reći da sam u principu zadovoljan pripremama. Novopridošlim igračima treba vremena za prilagodbu, što je normalno i očekivao sam od starosjedilaca da mi budu nositelji igre, pogotovo u prvim kolima. Stoga su nas malo poremetile ozljede, prvenstveno Horvata i Ottochiana koji trenutno nisu na dispoziciji, i to je možda jedini problem koji nas je pratio.

- Je li Rijeka težak ždrijeb za početak sezone?

- Nije bitan protivnik, ja bih samo želio kupiti vrijeme, a to ne mogu, pa onda mislim da je to za Istru 1961 najbolja utakmica u ovom momentu. Ipak je to derbi. Rijeka je moćna, odlična u svim segmentima, atmosfera, navijači, uprava, stabilnost, odlična igračka križaljka.

Međutim, ja sam sportaš i mi ćemo na Kantridi pokušati biti jedino ono što je bitno u ovom trenutku, a to je hrabri. Koliko će nam Rijeka dozvoliti, to ćemo vidjeti, međutim to je utakmica u kojoj mi nemamo puno toga za izgubiti i gdje nam je poraz, kako vidim, već pripisan. Ali, 90 minuta nije još ni počelo, razgovarat ćemo sutra oko 21 sat.

Što mislite o komentarima koji kažu da će Istra 1961 na Kantridi igrati bunker?

- Ako nas Rijeka bude prisilila da igramo bunker, mi ćemo ga igrati. Neka igramo bunker 90 minuta i pobijedimo na kraju 1:0, ja neću biti nezadovoljan, vjerujte mi. Neka nam pripisuju što hoće, koliko ja znam zadnje tri utakmice koje smo igrali protiv Rijeke u Puli oni jedva da su prošli centar.

Mi ćemo pokušati igrati kako smo zamislili, a normalno je da će se i Rijeku pitati, koja je kvalitetna, koliko će nas prisiliti da se branimo. O tome je sada glupo pričati, jedino u što sam uvjeren je da će biti dobar nogomet. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter