Pametna klupa i u Buzetu

Pametna pored drvene klupe (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Pametna pored drvene klupe (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Na Trgu Fontana, nasuprot istoimenog hotela u Buzetu, postavljena je pametna klupa koja puni baterije mobitela ili tableta. Klupa se solarno napaja, izum je mladog Solinjanina Ivana Mrvoša, a putem četiri USB-priključka s bočnih strana omogućava punjenje četiri telefona ili tableta.

- Na temelju ponude i preporuke nekoliko gradova, među kojima je prvi bio Poreč, odlučili smo se postaviti pametnu klupu i u Buzetu na frekventnom i pristupačnom mjestu. Time želimo turistima, ali i našim sumještanima, prvenstveno mladima, omogućiti punjenje mobitela i mini računala. Na klupi se mogu i odmoriti, a s obzirom na to da noću svijetli, ujedno postaje dekorativna rasvjeta, kaže gradonačelnik Siniša Žulić.

Klupu je također moguće povezati s nekom lokalnom bežičnom računalnom mrežom (WiFi punkt) te time korisnicima omogućiti istodobno punjenje uređaja i korištenje interneta. Izrađena je od metala, a sjedište od prozirnog pokrova visokokvalitetnog plastičnog materijala, ispod kojeg su smješteni solarni paneli. (G. Č. Š.)

 


Podijeli: Facebook Twiter