Pamela Anderson poziva Putina da zaštiti kitove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivša zvijezda serije "Baywatch", Kanađanka Pamela Anderson doputovala je u četvrtak na ruski krajnji istok kako bi pozvala domaće elite na borbu protiv lova na kitove.

"Htjela sam posjetiti ovu zemlju kako bih s moćnim čelnicima razgovarala o problemima okoliša", rekla je glumica koja je pozvana na gospodarski forum u Vladivostoku, prijestolnici ruske pokrajine Daleki istok. Uoči puta u Rusiju, 48-godišnja glumica je poslala pismo Vladimiru Putinu koji trenutačno boravi u posjetu Kini.

"Predsjedniče Putin, vi možete prekinuti tu ilegalnu trgovinu (...) Vaša odluka može zaustaviti nepotreban pokolj kitova", istaknula je Anderson, članica američke udruge za zaštitu životinja PETA. Odjevena u kratku crnu haljinu, Anderson koju ruski mediji nazivaju "seks simbolom gospodarskog foruma", sastala se s ruskim ministrom okoliša Sergejom Donskojem.

"Kanađanka sam i pomalo Ruskinja", istaknula je pred brojnim kamerama koje su je pratile tijekom posjeta izložbi fotografija posvećenih divljoj prirodi. Ovaj posjet Vladivostoku pomogao mi je da shvatim koliko je "Rusija otvorena zemlja i koliko su ljudi ovdje zaokupljeni zaštitom prirode", rekla je. Uz borbu protiv lova na kitove Anderson, koja je odavno svoj glasoviti crveni kupaći kostim zamijenila za aktivizam za zaštitu životinja, sudjelovala je i u kampanjama protiv nošenja krzna kojim su Rusi opčinjeni. Usto promiče vegetarijanstvo i bori se protiv nošenja krzna i kože te protiv pokusa na životinjama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter