Paliska: Naš proračun okrenut je razvoju

S otvaranja izložbe (M. ĆURIĆ)
S otvaranja izložbe (M. ĆURIĆ)

- Naš proračun okrenut je razvoju, ali istovremeno u skladu s trenutnom situacijom. Od ukupnog iznosa od 17,2 milijuna kuna, gotovo trideset posto proračuna izdvajamo za predškolski uzrast, školstvo, vatrogastvo i civilnu zaštitu, umirovljenike, zdravstvo, socijalu, potporu gospodarstvo i zaštitu okoliša. Za kulturu i sport izdvajamo 600 tisuća kuna. Jednako toliko utrošit ćemo za izradu projektne dokumentacije. Od kapitalnih investicija svakako bih istaknula energetsku obnovu školske zgrade, za koju smo u proračunu osigurali 500 tisuća kuna. Osigurat ćemo i udžbenike za osnovnoškolce. Nedavno je Ministarstvo turizma podržalo naš projekt i dobili smo sredstva za Centar za posjetitelje. Nastavit ćemo s pripremom projektne dokumentacije za kino dvoranu i naš rudnik, poručila je prilikom obrazloženja proračuna načelnica Glorija Paliska.

Odluke u korist i dobrobit građana

Vijećnici su jednoglasno prihvatili proračun za iduću godinu.

Na sjednici je načelnica dala informaciju o sastanku održanom u Hrvatskim vodama, početkom prosinca.

- Predložena nam je i treća varijanta rješenja problema odvodnje. Riječ je o dorađenoj 1. varijanti s pojačanom mjerom zaštite okoliša. Početkom godine održat će se i radni sastanak s vijećnicima i tražili smo da se izračuna jedinstvena cijena vode za čitavu Labinštinu prema varijanti 2. Na kraju ću samo reći da su Vijeće i načelnica uvijek donosili odluke u korist i dobrobit građana, pa vjerujem da će to biti tako i ovoga puta, poručila je Paliska.

Predsjednik Vijeća, Željko Zahtila, iskoristio je priliku, pošto je bila posljednja sjednica u ovoj godini i zahvalio se vijećnicima na radu.

- I ovu smo godinu priveli kraju donošenjem vrlo kvalitetnih odluka koje su doprinijele napretku sredine. Iskoristio bih priliku i čestitao vam nadolazeće blagdane, poručio je Zahtila, čestitci se pridružila i općinska načelnica.

Salvadore Bajeramović novi vijećnik

Polaganjem prisege, Salvadore Bajeramović, postao je novi vijećnik. Nakon što je vijećnik Vedran Grubišić (SDP) stavio mandat u mirovanje, partneri SDP i HNS, na posljednjih par sjednica, osim Masima Martinčića i Dalibora Kvaternika, nisu imali preostalog vijećnika. Jučerašnjim polaganjem prisege, u Vijeću je član HNS-a, već spomenuti Bajeramović.

Podsjetimo, na konstituirajućoj sjednici održanoj u lipnju, od 13 vijećnika prisegu je položilo njih 11, a razlog tome je, što se izabrani vijećnici s koalicijske liste SDP-HNS, Vedran Grubišić i Gianfranco Ricci nisu pojavili na sjednici, dok je treći vijećnik s liste Masimo Martinčić prisustvovao istoj. Potom je na sjednici održanoj 31. srpnja, prisegu položio vijećnik Vedran Grubišić. Tada je predsjednik Mandatne komisije Aleks Bedrina izvijestio vijećnike kako je treći vijećnik koalicijske liste, Gianfranco Ricci stavio svoj mandat u mirovanje iz osobnih razloga. Krajem mjeseca rujna zahtjev za mirovanjem mandata podnio je i Grubišić, o čemu je Vijeće bilo obavješteno na sjednici održanoj 26.listopada. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter