Paliska Bolterstein kandidatkinja za načelnicu Raše

Željko Zahtila, Glorija Paliska Bolterstein, Danijel Fonović i Adrijana Ipavec
Željko Zahtila, Glorija Paliska Bolterstein, Danijel Fonović i Adrijana Ipavec

Glorija Paliska Bolterstein kandidatkinja je IDS-a za načelnicu Općine i nositeljica liste za Općinsko vijeće na predstojećim lokalnim izborima. Kandidaturu je istaknula na jučerašnjoj konferenciji za novinare u pratnji predsjednika općinske podružnice stranke Danijela Fonovića, tajnice Adijane Ipavec i člana predsjedništva Željka Zahtile.

Paliska Bolterstein, koja od 2010. godine predsjedava Općinskim vijećem, smatra da njeni dosadašnji rezultati pokazuju promjene u pozitivnom smjeru, ali da je to samo početak stavljanja u funkciju velikih potencijala općine Raša.

- Moj rad i dalje će se zasnivati na razvoju gospodarstva, pri čemu prvenstveno mislim na aktiviranje lučkih potencijala Bršica i Štalija te bivše Prvomajske, zatim u nastavku izrade programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem te na izradi strategije razvoja turizma i detaljnom radu u skladu s njom. Sigurna sam da će navedeno donijeti toliko potrebna nova radna mjesta, kazala je.

Napomenula je da njen program nije dovršen i pozvala građane da joj se obrate s prijedlozima za uvrštenje da bi se u konačnici postiglo što veće zadovoljstvo svih žitelja općine.

- IDS je u procesu pomlađivanja stranke jer novim snagama želi pokrenuti val pozitivnih promjena diljem Istre s ciljem razvoja i boljitka svih građana, obrazložio je Fonović izbor Paliske Bolterstein za kandidatkinju.

Ipavec je istaknula njenu zaslugu za donošenje Prostornog plana općine, što je u trenutku kada je stupila na čelo vijeća bio apsolutni prioritet.

Zahtila smatra da je Paliska Bolterstei pravi izbor za okolnosti koje će nastupiti ulaskom Hrvatske u EU, a to su potreba za novim idejama i hvatanje ukoštac s novim izazovima uz istovremeno očuvanje temeljnih istarskih vrijednosti: istrijanstva, multikulturalnosti i multietičnosti. (Napisao i snimio R. SELAN)   


Podijeli: Facebook Twiter