Paliska Bolterstein do kraja godine na dva kolosijeka

Glorija Paliska Bolterstein i Tajana Kovač na današnjoj konferenciji za novinare (Snimio Igro RADIĆ)
Glorija Paliska Bolterstein i Tajana Kovač na današnjoj konferenciji za novinare (Snimio Igro RADIĆ)

Glorija Paliska Bolterstein (IDS), nova načelnica Općine Raša, na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestila da će tu funkciju do kraja godine obnašati volonterski, bez naknade. Dotad će raditi i na svom dosadašnjem mjestu voditeljice ureda prodaje u Holcimu. Profesionalna načelnica, uz pripadajuću plaću, bit će od 1. siječnja 2014.

- Tako sam odlučila prvenstveno stoga da se proračun ne optereti s dva osobna dohotka, budući da dosadašnji načelnik ima zakonsko pravo na plaću još šest mjeseci nakon odlaska. S druge pak strane, prema Holcimu sam obavezna zgotoviti važan projekt uvođenja novih procesa. S obzirom da kod potonjeg poslodavca imam fleksibilno radno vrijeme, sigurna sam da ću obje zadaće obaviti kvalitetno i pravodobno, objasnila je Paliska Bolterstein uz zahvalu biračima na ukazanom povjerenju. "Građanima ću, kao i dosad u Vijeću, služiti profesionalno i predano. Bez obzira na to što bi netko mogao pomisliti na možebitni sukob interesa jer tvrtka Holcim ima sjedište u našoj općini, njega ne može i neće biti", dodala je.

Na naš upit o tome što ju je ponukalo da ostavi relativno sigurno i dobro plaćeno radno mjesto u korporaciji u korist vođenja Općine, odgovorila je: "Motivirali su me isključivo veliki potencijali Raše koje sam vidjela kroz rad u Vijeću, kao njegova predsjednica i članica odbora. To je bila nit vodilja da svoje iskustvo u gospodarstvu, upravljanju ljudskim potencijalima, sve ono što sam naučila u korporaciji, pokušam primijeniti u lokalnoj upravi, za njen razvoj, boljitak."

Nastavak radova na vodovodnoj mreži Crni-Drenje- Ravni (izgradnja vodospremi), odabir nerazvrstanih cesta za obnovu kroz kandidiranje prema EU fondovima, poticanje gospodarstva iskorištavanjem napuštenih objekata, implementacija strategije razvoja turizma, formiranje mjesnih odbora, neki su od prvih poteza u petak ustoličene načelnice Paslike Bolterstein. Najavila je i sređivanje stanja u općinskoj upravi koja, kako veli, mora biti optimalna i učinkovita, otvorena prema građanima, pa pritom nije isključeno ni smanjivanje broja službenika.

Paliska Bolterstein, magistrica tehničkih znanosti iz područja strojarstva, na izborima je osvojila 66,3 posto glasova u konkurenciji s tri kandidata. Naslijedila je Josipa Pina Knapića, načelnika od 2004., koji odlazi u mirovinu. Zamjenica načelnice Tajana Kovač tu će funkciju obnašati uz mjesečnu naknadu od 2.000 kuna. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter