Palio suhu travu i izazvao manji požar

Ilustracija iz arhive (I. R.)
Ilustracija iz arhive (I. R.)

U požaru koji je izbio 8. ožujka na poljoprivrednoj površini u mjestu Prodani kod Buzeta nitko nije ozlijeđen, ali je izgorjela suha trava i nisko raslinje, a vatra je zahvatila i kamp kućicu.

Taj dan oko 11 sati 48-godišnjak i 77-godišnjak s područja Buzeta čistili su poljoprivrednu površinu te je u jednom trenutku stariji muškarac zapalio suhu travu. Vatra se zbog vjetra ubrzo proširila te je zahvatila travu, nisko raslinje i napuštenu kamp kućicu u vlasništvu 54-godišnjakinje iz Buzeta.

Djelatnici JVP Buzet ugasili su požar oko 12.30 sati, a u požaru je izgorjelo oko 200 kvadratnih metara trave i niskog raslinja.

Iako je 48-godišnjak pribavio potrebno odobrenje za loženje vatre na otvorenom, 77-godišnjak nije poduzeo potrebne mjere zaštite od požara te se protiv njega, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, podnosi obavijest Inspektoratu unutarnjih poslova Policijske uprave istarske.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da je za svako loženje vatre na otvorenom prostoru potrebno pribaviti odobrenje nadležne javne vatrogasne postrojbe. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter