Palicom otjerala pljackaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska policija je na Vodnjanskoj cesti u ponedjeljak uhitila 50-godišnjaka iz Vinkovaca zbog sumnje da je pokušao opljackati kiosk u Creskoj ulici u Puli oko 12.30 sati. Nakon provedenog kriminalistickog istraživanja u utorak je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Puli.

Osnovano se sumnja da je oko 12.30 sati ušao u kiosk te uz prijetnju palicom od 31-godišnje djelatnice zatražio novac. No, djelatnica je razbojnika odgurnula a on se dao u bijeg. Policija je temeljem opisa razbojnika krenula u potragu te ga je ubrzo uhitila na Vodnjanskoj cesti. Provedenim kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da Vinkovcanin pocinio kazneno djelo razbojništva u pokušaju.

Nepoznati pocinitelj je provalio u aparat za tople napitke u radnom prostoru u Flaciusovoj ulici u Puli u razdoblju od subote do ponedjeljka. Aparat je nasilno otvorio te iz metalne kase s novcem ukrao oko dvije tisuce kuna na štetu pulskog poduzeca.

Takoder nepoznati pocinitelj u ponedjeljak je oko 20 sati opljackao kladionicu u Primorskoj ulici u Vrsaru. Ušavši u kladionicu razbojnik je 25-godišnjoj djelatnici zaprijetio nožem i ukrao manju kolicinu novca. Nakon pljacke razbojnik je pobjegao u nepoznatom smjeru. Nakon pljacke na nekoliko mjesta uz prometnicu Vrsar - Novigrad bilo je više policijskih patrola koje su kontrolirale vozila i vozace.

Pazinski Opcinski sud pravomocno je osudio trojicu Rijecana, Dejana Bojcica (37), Jasnima Skelica (21) te Harisa Rošica (39) zbog kaznenog djela krade. Bojcicu je sud odredio zatvorsku kaznu od devet mjeseci, Skelicu je tri mjeseca zatvora zamijenjeno uvjetnom kaznom od godinu dana, a Rošic je osuden na cetveromjesecni zatvor ali sa rokom kušnje od dvije godine.

Proglašeni su krivima jer su krajem rujna 2009. godine u Buzetu u Ulici Augustina Vivode oko 16 sati ušli u trgovinu DM odakle su sa polica trgovine ukrali brojne parfeme, šminke i kreme od ukupne vrijednosti više od 4.500 kuna. Trojka se nakon krade zaputila i izašla iz trgovine bez da je ništa platila.


Podijeli: Facebook Twiter