Paliaga: Volimo izazove i čvrsto stojimo iza svega obećanog

Marino Budicin, Marko Paliaga i Kristian Damjanić (N. O. R.)
Marino Budicin, Marko Paliaga i Kristian Damjanić (N. O. R.)

Predsjednik rovinjske podružnice IDS-a, Branko Rajko, jučer je u stranačkim prostorijama predstavio Marka Paliagu, kandidata stranke za dužnost gradonačelnika Rovinja. Govoreći o Paliagi, inače dr. ekonomije i direktoru Komunalnog servisa i Odvodnje, naglasio je i njegovu ljubav i veliki angažman u sportu, zaključivši kako će upravo taj sportski duh, biti važan čimbenik i u obnašanju gradonačelničke funkcije. Sam Paliaga predstavio je kandidate za dogradonačelničke funkcije Marina Budicina i Kristijana Damjanića te u kratkim crtama iznio najvažnije programske ciljeve.

Siguran napredak za naš Rovinj

- Siguran napredak za Rovinj, naš je slogan. Po tim podrazumijevam nastavak kontinuiteta visokih standarda na polju socijalne politike, kulture i sporta. Uz to, glavni projekti koje ćemo realizirati u periodu od 2017. do 2021. godine su izgradnja kanalizacije i uređaja za pročišćavanje (vrijedan 280 milijuna kuna), dogradnja i proširenje Doma za stare i nemoćne "Domenico Pergolis", izgradnja novog bazena u Bolnici "dr. Martin Horvat", proširenje škole Jurja Dobrile i izgradnje polivalentne dvorane u Rovinjskom Selu. Također, i kao poseban izazov za Rovinj i Rovinjce, koji usput govoreći imaju najveći broj komunalnih vezova u Istri (njih 1.200) i koji su opet nedostatni navodim i izgradnju nove sjeverne luke, najavio je Marko Paliaga, dodajući  i da s druge strane mladi i problematika noćnog i zabavnog života u gradu neće biti stavljena u drugi plan  kao i čitav niz gradskih i privatnih inicijativa koji će obogatiti i poboljšati kvalitetu i broj sadržaja u Rovinju. Također, posebno je istaknuo "ran ranu" Rovinja, a to je početak uređenja glavnog gradskog trga - Trga maršala Tita.  Opisujući svoje najbliže suradnike, a riječ je o kandidatima za dužnost dogradonačelnika rekao je da IDS-ovu kandidacijsku listu predvode ljudi koji vole izazove, ali možda i važnije od svega osobe koje drže do svoje riječi i danih obećanja.

Budicin je dobri duh Rovinja

Što se tiče predstavljanja starog/novog kandidata za dogradonačelnika Rovinja Marina Budicina, Paliaga smatra da se ne treba previše govoriti jer iza njega stoje djela.

- Priznati povjesničar koji cijeli život piše o zanimljivostima našeg kraja čvrst je oslonac građanima i gradu više od desetljeća.  Osnivač je "Kuće o batani", koja je uvrštena u listu nematerijalne baštine pri UNESC-u i aktivni sudionik svih manifestacija koje se tiču naše tradicije, kulture i običaja, jednom riječju "dobri duh Rovinja". S druge strane, duh novih smjerova i aktivnosti donijet će nam drugi kandidat za dogradonačelnika, Kristijan Damjanić, čije je životno i profesionalno opredjeljenje vezano za poljoprivredu i znanstvena istraživanja. Upravo, Damijanićevo znanje i entuzijazam bit će pokretač još aktivnijeg bavljenja, promoviranja i promocije  lokane proizvodnje hrane kao i ostalih proizvoda koji nas definiraju kao jedinstvenog mjesta za život i rad, rekao je na konferenciji za novinare Marko Paliaga. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter