Paliaga: Svim djevojkama želim svu sreću i sportsko fair play natjecanje


U gradskoj palači Rovinja za finalistice izbora Kraljica Hrvatske, koje se nalaze u rovinjskom hotelu Lone na pripremama za predstojeće natjecanje, upriličen je svečani prijem na kojem su gradonačelnik i dogradonačelnik Marko Paliaga i Marino Budicin te direktorica gradske Turističke zajednice Odete Sapač, pozdravili mlade i atraktivne djevojke te im kao domaćini grada u kojem će se izbor održati 4. prosinca, zaželjeli puno sreće i uspjeha. Tom je prigodom i u pozdravnom govoru gradonačelnik Marko Paliaga primijetio kako su sve djevojke podjednako lijepe te zaključio i da će ocjenjivačka komisija imati zahtjevan zadatak.

Finale u hotelu Lone 4. prosinca

No, isto tako, i to kao sportaš, poručio im je da u svojim željama i "borbi" za krunu odigraju pošteno i fair play. U svom je obraćanju mladim ženama podastro više zanimljivih informacija o gradu u kojem borave, te u kratkim crtama opisao ono na čemu se trenutno (g)radi ne bi li Rovinj i sutra, kao što to jeste tijekom svih ovih godina ostao najposjećenijom turističkom destinacijom Jadrana. Također, objasnio je djevojkama i da su hotel Park i ACI marina, trenutno jedna od najvećih gradilišta u zemlji, koja će kada se izgrade uveliko doprinijeti novoj vizuri grada, a što se s nestrpljenjem iščekuje već slijedeće godine.

Od Novice Bogdanovića, člana direkcije "Kraljica Hrvatske", doznajemo i da je u Rovinju trenutno dvanaest od ukupno četrnaest djevojka koje su ušle u finale izbora za prestižnu titulu. Inače, sam je izbor za Kraljicu Hrvatske najavljen za 4. prosinca, upravo u Hotelu Lone, u kojem su djevojke smještene i u kojem obavljaju pripreme za predstojeći izbor- od vježbe koreografije preko snimanja editorijala pa sve do sudjelovanja u snimanju kataloga "Razglednica iz Rovinja". Saznajemo, i da je Rovinj u najužem krugu gradova u kojem bi se 2019. godine, i to u čast 25. rođendana izbora "Kraljica Hrvatske" koji će se obilježiti slijedeće godine, trebao biti grad/domaćin izbora za Kraljicu svijeta.

Među djevojkama koje su strpljivo pozirale, nalazila se i jedna s krunom. Naravno, riječ je o trenutnoj kraljici - Antoanet Levačić, studentici iz Zagreba, koju smo upitali kako je iskoristila vrijeme svog "kraljevanja" i što bi poručila svojim potencijalnim  nasljednicama?

Izbor za lijepu i potpunu osobu

- Iza mene je jedna iznimno lijepa i događanjima intenzivna godina. Upoznala sam puno ljudi, stekla nove kontakte i dobila priliku za nove poslove. No, za sad je sve to stavljeno sa strane jer prioritet je fakultet, rekla nam je uskoro bivša kraljica, poručivši djevojkama da se opuste i budu prirodne.

- Ovo nije izbor za najljepšu, već za potpunu osobu. Oslobodite se, budite prirodne, pokažite svoj karakter i  osobnost. U tom slučaju pobjeda vam je, uz malo sreće, zagarantirana, rekla je Antoanet.

Kao posebnu zanimljivost, ističem da smo među djevojkama uočili i Taru Šverko, dvadesetogodišnjakinju iz Rovinja, studenticu sociologije i kulturne antropologije. S obzirom da Tara ima već ponešto iskustva na modnim pistama zanimalo nas je što za nju znači mogućnost dobivanja i titule "Kraljice Hrvatske", odnosno razloge prijave?

- Zašto se ne prijaviti?, protupitanjem je odgovorila Tara, ipak dodajući da je inicijator prijave bila njena agentica iz Tiara Model Menagment-a. Od Tare saznajemo i da od svega očekuje dobro iskustvo, nove prijatelje ali i svojevrsnu mogućnost propitivanja sebe i vlastitog  ponašanja u situacijama kada se nalazi izvan poznatog komfora.

(Nina ORLOVIĆ RADIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter