Paliaga: Naš program realan je i ostvariv


Referirajući se na predizbornu retoriku i teze jedne stranke, koja je također u predizbornoj utrci, da se Rovinjci boje IDS-a jer će ne glasanjem za njih izgubiti radna mjesta i ostale privilegije, Branko Rajko, predsjednik podružnice rovinjskog IDS-a, zahvalio je okupljenima na građanskoj hrabrosti što je, kod prisutnih izazvalo salve smijeha. S ležernog tona, Rajko je prešao na predstavljanje  kandidata za funkciju gradonačelnika Rovinja dr. Marka Paliagu te podsjetio na sve ono što je u proteklom mandatu stranka ostvarila, te završio riječima kako ovim izborima odlučujemo o budućnosti Rovinja i Istre, a izborom Paliage i IDS-ovaca dobivamo odgovorene, sposobne i ambiciozne kandidate koji nikada nisu i neće obećavati nerealna obećanja.

Kandidat za gradonačelnika Marko Paliaga, također se zahvalio građanima istaknuvši kako je napravljeno puno - dva vrtića, škole i sportske dvorane do tri nogometna terena, 34 kilometara kanalizacije, 38 hektara zelenih površina,  25 kilometara ceste i osam kilometara nogostupa, 25 kilometra plinske mreže i još puno manjih investicija i zahvata.

-U naredne četiri godine u fokusu rada i programa koji je stvaran u suradnji s građanima i temeljen na stvarnim potrebama, nastavit ćemo s realizacijom započetih projekata, uspješnom nastavku privlačenja EU sredstava, izgradnji Doma za starije i nemoćne, proširenju škole Jurja Dobrile, izgradnji vrtića u Rovinjskom Selu, nove lučice Mandrač te uređenju glavnog gradskog trga, rekao je Paliaga, dodajući i da će dijalog s građanima i poduzetnicima biti imperativ sadašnjeg ali i njegovog budućeg djelovanja.    

- Mi imamo program koji je realan i ostvariv i koji se ne temelji na populizmu i predizbornim obećanjima. Jer, suživot, uzajamno poštovanje, tolerancija, dvojezičnost i multikulturalnost bile su i ostaju osnovne vodilje politike IDS-a, kao stabilnost proračuna, socijalna sigurnost svih građana i visoki standardi u obrazovanju. Glede realnih obećanja, Paliaga se nije libio navesti i dva, Rovinjcima značajna projekta na koja se desetljećima čeka- popločenje i uređenje Trga maršala Tita i izgradnju zabavnog centra za mlade.

- Što se tiče Trga ne mogu vam obećati da će biti završen u ovom mandatu jer su pripreme za isti vrlo zahtjevne, a u pogledu zabavnog centra ističem da Grad nije taj koji će ga graditi jer se javni novac ne može trošiti za privatne inicijative, ali će s druge strane zainteresiranima ponuditi lokaciju i zemljište, istaknuo je kandidat za gradonačelnika, poručivši da je IDS za siguran napredak za Rovinj - Una certezza per lo sviluppo di Rovigno, nakon što je poimenično prozvao i predstavio kandidate za funkciju dogradonačelnika- Marina Budicina i Kristijana Damjanića, te listu kandidata za Gradsko vijeće Rovinja. 

- Dobru politiku čine ljudi i odluke temeljene na znanju, stručnosti i prioritetima, a mi smo okupili kvalitetan pobjednički tim za siguran napredak našeg grada, zaključio je Marko Paliaga, IDS-ov kandidat za gradonačelnika Rovinja. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter