Pali s neba na svadbu u Ližnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izlazak novopecenog bracnog para iz ližnjanske crkve Gospe od Kuj u subotu nakon izrecenog sudbonosnog "da" bio je sve samo ne obican i protokolaran. Naime, pred mladenkom Slavicom Igic i mladoženjom Draganom Igicem ukazalo se deset padobranaca koji su, zamotavajuci padobrane, stali pred par i u šali rekli da su došli po mladenku.

- Mislili smo da je kum priredio nekakvo iznenadenje, ali brzo smo shvatili da to nije nikakva šala. Padobranci su trebali skociti na medulinski sportski aerodrom, no zalutali su u Ližnjan. Svi smo bili iznenadeni prizorom, odnosno šarenilom padobrana, njihovim kacigama i naocalama te smo se odmah slikali s njima, ispricao nam je uzbudeno bracni par.

A odakle uopce padobranci iz Rovinja, Pazina, Rijeke, Zagreba, Banjaluke i Slovenije na vjencanju? Naime, te se subote u medulinskoj zracnoj luci održavala manifestacija "Finding Nemo Boogie" u kojoj je zrakoplov Skyvan SC.7 obojen u ribicu Nemo iz popularnog animiranog filma letio na visinu od 4.200 metara i s te visine "izbacivao" padobrance, a doskocište je bio medulinski aerodrom.

- Prije samog iskakanja jedan je decko zaprosio svoju djevojku, a kad je kleknuo, cijeli je avion viknuo "da". Ni na kraj pameti nam nije bilo da cemo tog dana završiti i na svadbi. Iskocili smo i doskocili u Ližnjan jer se signal za iskakanje oglasio prerano. Našli smo se na livadi, usred nicega, i uputili se prašnjavim puteljkom prema glavnoj cesti. Nismo imali mobitele pa nismo mogli pozvati kolege da dodu po nas. Nakon 300 metara culi smo glazbu i vidjeli automobile okicene mašnicama te shvatili da smo na piru. Fotografirali smo se, družili, a onda je kolega došao po nas, ispricao nam je Kristijan Rabar iz aerokluba Cumulus.

Ova je prica opravdala izreku da su nepozvani gosti na svadbi "padobranci"! (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter