Pali bez ispaljenog metka: Hajduk - Istra 1961 2:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 poraženi su večeras na Poljudu i time su prekinuli pozitivan niz koji su imali s momčadima iz Splita. Hajduk, naime, do večeras "zeleno-žute" nije pobijedio punih 1.206 dana. Večerašnjom pobjedom "bijeli" su ponovo zasjeli na vrh ljestvice, gdje će prenoćiti u očekivanju sutrašnjeg susreta Dinama i Slaven Belupa.

Treneri i jedne i druge momčadi, Hajduka i Istre 1961, Igor Tudor i Igor Pamić nisu mogli računati na neke standardne igrače, Splićani na Caktaša, Bencuna, Bukvu, Anđelkovića i Iluridzea, dok je strateg Puljana bio lišen pomoći Križmana, Havojića i Batarela.

U prošlom prvenstvu Puljani su bili "crna mačka" za Splićane, jer su ih od tri prvenstvene utakmice na dvije pobijedili i oba puta na Poljudu. Stoga su pred ovaj susret domaćini ušli dodatno motivirani da bi srušili tu neugodnu tradiciju.

Već u petoj minuti Bradarić je uposlio Maglicu koji umjesto da puca s desetak metara zakomplicirao je sam sebi "život" i propustio idealnu priliku da zatrese mrežu gostiju. S druge strane zaprijetio je Franjić, uposlio je Pilipovića, no ovaj se nije dobro snašao. Hajduk je poveo u 13. minuti nakon što je Sušić poslao jednu dubinsku loptu prema Kouassiju, on je pobjegao obrani gostiju, ubacio u kazneni prostor gdje je Pašalić s desetak metara poslao loptu u mrežu. Nakon toga gosti su pokušali stići do poravnanja, njihov najopasniji igrač bio je Franjić koji je u tri navrata pokušao iznenaditi domaćeg čuvara mreže Kalinića, no u tome nije uspio.

U finišu prvog dijela domaćini su stigli do drugog pogotka, strijelac je bio Kouassi. Sušić je na lijevom boku uposlio Jozinovića koji je u kaznenom prostoru pronašao Kouassija, crnoputi napadač "bijelih" s 12-13 metara pucao je i pogodio lijevi dio gola Ježine koji nije mogao učiniti ništa drugo već izvaditi loptu iz mreže. Mogli su Splićani i u 41. minuti postići i treći zgoditak, pogriješio je Čagalj, no njegovu grešku nije znao iskoristiti Sušić, da bi prije posljednje sučevog zvižduka nakon kornera pucao Jozinović, lopta je otišla pokraj desne stative gola Puljana.

U nastavku susreta gledatelji nisu imali ništa posebno za vidjeti, bilo je to gotovo puko odrađivanje utakmice s Hajdukove strane koji su bili zadovoljni vodstvom iz prvog dijela, dok su Puljani pokušavali ozbiljnije ugroziti vrata Kalinića, no u tome nisu uspjeli. Najbolju priliku u drugom poluvremenu promašio je Jozinović nakon što je Andrijašević uposlio Kouassija koji je idealno asistirao Jozinoviću, no lijevi bek Splićana sa sedam-osam metara pucao je ljevicom s desne strane kaznenog prostora i lopta je otišla pored gola. Samo dvije minute nakon te akcije vratara Ježinu pokušao je iznenaditi udarcem s nekih 25 metara Bradarić, no njegov udarac završio je točno u naručju gostujućeg čuvara mreže.

Hajduk je tako napokon srušio niz loših rezultata s Istrom 1961, Splićani su uspjeli doći do tri boda, a nakon što je sudac odsvirao kraj susreta s tribina se začulo "šampioni, šampioni"…

Utakmica 16. kola Prve HNL: Hajduk - Istra 1961 2:0 (2:0). Gradski stadion Poljud. Gledatelja 18.000. Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb). Strijelci: 1:0 Pašalić (13'), 2:0 Kouassi (37'). Žuti kartoni: Bradarić, Pašalić (Hajduk), Jo (Istra 1961).

HAJDUK: Kalinić, Milović, Maloča, Nižić, Bradarić, Vršajević (od 80. Bašić), Pašalić, Sušić (od 61. Andrijašević), Jozinović, Maglica (od 74. Maloku), Kouassi.

ISTRA 1961: Ježina, Sačer (od 70. Graf), Budicin, Čagalj, Woon, Pilipović, Blagojević, Obšivač, Franjić (od 78. Ilić), Jo, Radonjić (od 81. Batelić). (GI)


Podijeli: Facebook Twiter