Palestinci poveli kampanju za svoju državu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Palestinci su u cetvrtak poveli kampanju da bi poduprli zahtjev za ulazak Palestine u Ujedinjene narode, pozivajuci glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona da im pruži potporu.

Kampanja pod nazivom "Nacionalna kampanja za Palestinu, 194. državu (UN ima 193 clanice)", organizira se uoci službenog zahtjeva koji predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas treba 20. rujna podnijeti UN-ovu glavnom tajniku.

U Ramallahu, sjedištu Palestinske samouprave, stotinjak Palestinaca se u povorci prošetalo do UN-ova sjedišta noseci zastave i transparente. Organizatori marša su predali pismo u kojemu traže pomoc od Ban Ki-moona da bi UN primio palestinsku državu u clanstvo.

"Prijam države Palestine u UN je važan korak prema završetku okupacije, prema palestinskoj neovisnosti i pravednom i globalnom miru na Bliskom istoku", po preslici palestinskog pisma koju je dobila francuska novinska agencija AFP.

"Nadamo se da cete se prikloniti medunarodnom konsenzusu i poduprijeti palestinski zahtjev za priznanje s kojim se predugo otezalo", dodaje se u pismu koje ce glavnog tajniku predati direktor UN-ova ureda u Ramallahu Pascal Soto.


Podijeli: Facebook Twiter