Palčići prikupili 45.653 kuna za riječko rodilište

Otavio Pamić ima najbolje domaće kobasice na Supetaršćini ove sezone
Otavio Pamić ima najbolje domaće kobasice na Supetaršćini ove sezone

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju u Buzetu, prikupljeno je 52.658 kuna. Nakon podmirenja troškova organizacije te troškova nabave proizvoda sa logom "Palčić gore", preostalo je 45.653 kuna, a sav prihod namijenjen je Odjelu neonatologije i intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka. Već su u izradi kompleti plahtica i navlaka za deke te dekice za inkubatore i krevetiće, a u planu je nabaviti i nekoliko manjih uređaja za sve buduće palčiće koji će na svijet dolaziti u riječkom rodilištu.

Manifestaciji koju su organizirale Sabina Forca Kert iz Buzeta i Morena Gulja Merlak iz Huma, dvije mame palčića, članice pulske podružnice Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići", odazvalo se pedesetak palčića i njihovih roditelja iz cijele Istre pa čak i iz riječkog područja i brojni Buzećani koji su, u skladu s pozivom organizatora, "obukli nešto ljubičasto i podignuli palac gore za palčiće, palac gore za život". Postavljen je stol sa donacijama lokalnih OPG-ova, obrta i tvrtki te proizvodi sa logom "Palčić gore" koje su posjetitelji mogli uzeti za simboličan iznos.

Mnogi su uplatili sredstva izravno na račun Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" sa naznakom "Za riječko rodilište", a manifestaciju su podržali i doista brojni sponzori, među njima Grad Buzet, Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", Srednja škola Buzet, Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja", Dječji vrtić "Grdelin", Dom za starije, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre - Poludnevni boravak Buzet te Hotel Fontana, ugostitelji, OPG-ovi, firme i obrti. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter