Palčica Zara treba vašu pomoć

(V. HABEREITER)
(V. HABEREITER)

Humanitarna udruga Pokloni mi budućnost pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom "Palčica Zara treba vašu pomoć", odobrena rješenjem Državne uprave. Cilj je prikupiti novčana sredstva za pojačanu rehabilitaciju malene Zare, a sve u nadi da bi Zara počela pričati i prohodala. Danas ima četiri godine. Zara i baka se trenutno nalaze gotovo mjesec dana na pojačanoj rehabilitaciji u toplicama, što iziskuje znatna sredstva.

Djevojčica Leona Zara Gavrić rođena je 6. listopada 2012. kao "palčica" u 28. tjednu trudnoće s dijagnozom specifične cerebralne paralize-tetrapareza spastica i nažalost ovisna je u potpunost o tuđoj pomoći. Usprkos teškoj dijagnozi njena baka, ujedno i njena udomiteljica Goranka Bašić vodi je na rehabilitacije od samog rođenja i s njom svakodnevno vježba. Djevojčica je obuhvaćena 4-satnim programom Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda gdje polazi vrtićki programom za djecu s posebnim potrebama. Rehabilitirala se u Krapinskim toplicama u dva navrata, bila je nedavno i na pregledu u dubrovačkoj klinici Glavić. Zara još uvijek ne može sama ustati i hodati i ne može pričati. Potrebni su joj je pojačani tretmani i specijalizirano liječenje. Stoga treba pomoć svih radi nabavke opreme za neurostimulatorne vježbe.

Baka sa kojom živi od rođenja i koja o njoj vodi stopostotnu brigu, iscrpila je svoja materijalna sredstva za njenu rehabilitaciju.

S obzirom da djevojčica može imati adekvatnu terapiju u Krapinskim toplicama Privatna praksa fizikalne terapije Sanja Petrač, između ostalog Vojtu, Terasuite metodu, usluge logopeda, defektologa i radnog terapeuta, ali su terapije veoma skupe, svi koji mogu i žele pomoći Zari i njenoj baki mogu donirati dobrovoljni prilog uplatom na račun otvoren u PBZ banci HR1423400091510872947. (S. Z. T.) 



Podijeli: Facebook Twiter