Pala prva klapa "Zagreb Cappuccina"

Petra (Nela Kocsis) i Kiki (Mila Elegović) u prizoru iz filma
Petra (Nela Kocsis) i Kiki (Mila Elegović) u prizoru iz filma

Snimanje debitantskog dugometražnog ostvarenja redateljice Vanje Sviličić "Zagreb Cappuccino" počelo je ovih dana na različitim lokacijama u Zagrebu. Planirano je snimati do kraja travnja, a premijera će biti u listopadu 2014.

Riječ je o humornoj drami o dvjema najboljim prijateljicama iz djetinjstva - Petri (Nela Kocsis) koja živi u Zagrebu, upravo se razvela, osjeća se razočarano i usamljeno, i Kiki (Mila Elegović) koja se odselila u Berlin i koja se odluči vratiti u Zagreb da bi svoju prijateljicu naučila kako prava žena kontrolira svoj život i sudbinu.

"Zagreb Cappuccino" sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a scenarij potpisuju Vanja Sviličić i Ognjen Sviličić. U ostalim ulogama nastupaju Igor Kovač, Dušan Gojić i Jadranka Elezović.

Direktor fotografije je Danko Vučinović, scenografkinja je Ivana Škrabalo, a producent je Damir Terešak iz MaXima filma.

Vanja Sviličić autorica je nekoliko kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, a njezin doks "Jesam li sretna" osvojio je posebno priznanje u regionalnoj konkurenciji ZagrebDoxa 2011. godine. (M. ĆURIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter