Pakistanske kanibale osudili na 12 god. kao teroriste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sud u središnjem Pakistanu osudio je na dvanaest godina zatvora dvojicu braće koji su jeli meso s trupala izvađenih iz groba, objavila je policija.

U okrugu Sargodhi sud ih je osudio u skladu sa zakonom protiv terorizma i moraju platiti i globu od sedamsto tisuća rupija (oko 40 tisuća kuna), objavio je predstavnik policije Muhamed Anvar Kan.

Braća, 40-godišnji Muhamed Arif i 37-godišnji Farman Ali, uhićena su u travnju u gradu Darja Kanu u pokrajini Pandžabu, jer je u njihovoj kući pronađena odrezana glava djeteta, objavila je policija.

Taj je slučaj izazvao zgražanje cijele zemlje, javlja dpa, a braća su već drugi put u zatvoru. U 2013. njih su dvojica izašla iz zatvora u kojem su već odslužila dvogodišnju kaznu zbog krađe trupala i jedenja mesa.

U toj istrazi priznali su da su rezali noge i stopala s trupla i kuhali meso. Osuđeni su na maksimalnu kaznu od dvije godine koliko se dobije za skrnavljenje groba jer u Pakistanu nema zakona koji bi kažnjavao kanibalizam.

U novom procesu kažnjeni su po protuterorističkom zakonu, ne bi li dobili strože kazne, objavilo je tužiteljstvo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter