Pakistanci i Tunižani pokušali ilegalno prijeći granicu

(Ilustracija/Snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)
(Ilustracija/Snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

U pokušaju nezakonitog prelaska državne granice buzetska policija je u srijedu oko 19.30 sati spriječila četiri strana državljana.

Policajci su na županijskoj cesti kod mjesta Žonti zaustavili automobil Alfa Romeo, zagrebačke registarske oznake, kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin. U vozilu su se nalazila i četvorica stranaca - tražitelja azila, dvojica pakistanski državljana u dobi od 28 i 27 godina te dvojica alžirskih državljana u dobi od 31 i 26 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je vozač, za novčanu naknadu od nekoliko stotina eura, pristao na nagovor 43-godišnjeg prijatelja prevesti strane državljane od Zagreba do Livada, odnosno do blizine državne granice sa Slovenijom.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama, stranim državljanima izdani su prekršajni nalozi, dok su dvojica 43-godišnjaka, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, uhićeni i privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske 17. ožujka. (GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter