Pakistan zaplijenio 100 tona materijala za bombe

Ilustracija (Reuters)
Ilustracija (Reuters)

Pakistanske snage sigurnosti zaplijenile su u utorak 100 tona materijala za izradu bombi u Quetti, jednom od najnemirnijih gradova u Pakistanu, objavili su dužnosnici.

Materijal je identičan onome koji je korišten u dva bombaška napada na većinsku šijitsku četvrt Quette ove godine u kojem je poginulo 200 ljudi.

Sigurnosne snage zaplijenile su materijal dan nakon što su dva muškarca uhićena dok su u kamionu, ispod kutija s krumpirom, prevozili 15 tona kalijeva klorida, kemikalije koja se koristi u izradi bombi.

Informacije koje su od njih dobili dovele su policajce do skladišta u kojemu su otkriveni detonirajući štapini, sumpor, aluminijski prah, kiselina, oprema za detoniranje, oružje i streljivo.

Quetta je glavni grad Balučistana gdje su aktivne brojne militantne skupine, uključivo paksitanski talibani i separatističke nacionalističke skupine te paravojne ostrojbe. Teško je stoga odrediti čije je skladište. Odgovornost za dva bombaška napada u Quetti ranije ove godine preuzela je militantna i zakonom zabranjena sunitska skupina Lashkar e-Jhangvi. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter