Pakistan: Ubijeno deset stranih turista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naoružani napadači ubili su u nedjelju deset stranih turista u hotelu u udaljenom dijelu sjevernog Pakistana, izvijestila je policija i sigurnosni dužnosnici.

"Nepoznate osobe ušle su u hotel gdje su strani turisti odsjeli prošle noći i otvorile vatru," izjavio je za Reuters viši policijski službenik u sjevernoj pokrajini Gilgit-Baltistan Ali Sher. "Ubili su deset stranih turista i pobjegli", rekao je.

Sher je kazao i da policija još nije utvrdila nacionalnosti žrtava, ali je primio izvještaje da su neki od njih bili Kinezi. Za sada još nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio oko jedan sat ujutro. Sher je kazao i da je velik broj pripadnika snaga sigurnosti poslan na to područje.

Pokrajina Gilgit-Baltistan, koja graniči sa Kinom i Kašmirom, smatra se jednim od sigurnijih područja Pakistana, ali su u njoj posljednjih godina zabilježeni napadi militanata na pakistansku šijitsku manjinu. Ovo je bilo prvi put da su strani turisti bili napadnuti u toj pokrajini, koja je poznata po svojim prirodnim ljepotama. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter