Pakistan: U potresu najmanje 12 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U potresu magnitude 6,8 po Richteru koji je u subotu pogodio jugozapadnu pakistansku pokrajinu Balučistan, prema zadnjim podacima smrtno je stradalo najmanje 12 ljudi, a sedam ih je ozlijeđeno, rekao je za France presse direktor pokrajinske agencije za djelovanje u slučaju katastrofa, Abdul Latif Kakar.

U utorak je u potresu jačine 7,7 stupnjeva u istome području zemlje poginulo više od 350 osoba, a stotine su ozlijeđene. No, kako je rekao ravnatelj Državnoga centra za seizmologiju nije riječ o naknadnom, nego o novom potresu u regiji, a po podacima Centra magnituda mu je bila 7,2 stupnja.  

Američki geološki institut ranije je objavio da je riječ o naknadnom potresu te da mu je epicentar bio na 14 kilometara dubine, 96 km sjeverno od regije Avaran.

Novi potres uništio je nekoliko stotina kuća te prekinuo telefonske linije u području blizu samoga epicentra. "Mnogi su ostali pod ruševinama. Po prvim informacijama ljudski i materijalni gubici su veliki", rekao je visoki mjesni dužnosnik dodavši kako se potres osjetio u Karačiju te u Quetti. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter