Pakistan: U bombaškom napadu na konvoj 7 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje sedam osoba ubijeno je u srijedu u bombaškom napadu u poslovnoj četvrti Karachija u Pakistanu u vrijeme jutarnje gužve, čiji je cilj bio sudac vrhovnoga suda pokrajine Sind, koji je teško ranjen, izvijestile su lokalne vlasti.

Bomba je eksplodirala u trenutku kada je naišao konvoj s policijskom pratnjom, a u jednom od automobila nalazio se i sudac vrhovnoga suda pokrajine Sind, Maqbool Baqir, čija su specijalnost teroristički slučajevi, a poznat je kao pošten sudac.

"Prema prvim informacijama kojima raspolažemo ubijeno je sedam osoba", rekao je novinarima ministar informiranja pokrajine Sind čiji je glavni grad Karachi u kojemu živi gotovo 18 milijuna stanovnika. U posljednje vrijeme zabilježen je porast kriminala, otmica i ubojstava, povezanih s političkim i etničkim nesuglasicama te mafijaškim obračunima. Prošle je godine u takvim obračunima smrtno stradalo 2000 ljudi, što je rekordan broj u posljednjih 20 godina.

Sudac Baqir teško je ranjen i odmah prebačen u bolnicu, rekao je dužnosnik lokalne policije, dodavši kako je ozlijeđeno još devet ljudi. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter