Pakistan: Toplinski val ubio 122 ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toplinski val koji je zahvatio najveći pakistanski grad Karachi i okruge u pokrajini Sindhu, na jugu zemlje, odnio je barem 122 života od subote, rekao je u nedjelju tajnik za zdravstvo te pokrajine Saeed Mangnejo.

"Od subote je 114 osoba umrlo u Karachiju i osam u trima okruzima Sindha", rekao je za AFP. Temperatura u Karachiju, velikom lučkom gradu na jugu, popela se u subotu na 45 Celzijevih stupnjeva, nešto manje od rekordnih 47 zabilježenih u lipnju 1979. Vlada pokrajine Sindha uvela je posebne mjere u svim bolnicama i otkazala godišnji odmor za medicinsko osoblje. Liječnik Seemin Jamali, ravnatelj hitne medicinske službe u javnoj bolnici Jinnah rekao je da je u njegovoj ustanovi umrlo više od sto ljudi.

"Svi su umrli od srčanog zastoja", kazao je. Posljedice toplinskog udara pogoršavaju prekidi u opskrbi električnom energijom koji su prouzročili poremećaj u opskrbi vodom, objavila je javna ustanova koja upravlja opskrbom vodom u tom gradu s 20 milijuna stanovnika. Premijer Nawaz Sharif upozorio je distributere električne energije da neće trpjeti nestanak struje u mjesecu ramazanu koji je počeo ovih dana, prenio je čelnik njegova ureda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter