Pakistan: Srušio se zrakoplov sa 40 putnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Malo je vjerojatno da ima preživjelih u nesreći pakistanskog zrakoplova tvrtke PIA u kojemu se nalazilo najmanje 40 putnika, a u srijedu se srušio u sjevernom dijelu zemlje, izvijestili su dužnosnici s mjesta nesreće.

Iz tvrtke PIA su izvijestili da je zrakoplov izgubio kontakt s kontrolom letenja na putu iz grada Chitrala prema Islamabadu. Srušio se u pokrajini Khyber Pakhtunkhwi, blizu gara Haveliana, oko 125 km sjeverno od Islamabada.

"Sva su tijela izgorjela do neprepoznatljivosti. Ostaci zrakoplova i tijela razbacani su posvuda", rekao je vladin dužnosnik Taj Muhamad Khan za Reuters.

Khan, koji je obišao mjesto nesreće, kazao je da su mu očevici rekli da se "zrakoplov srušio u planinskom dijelu pokrajine" te da je "bio u plamenu i prije nego što je pao na tlo".

Civilna zrakoplovna agencija izvijestila je da se u avionu nalazilo 47 putnika, no PIA-in dužnosnik u Chitralu, Sohail Ahmed rekao je da se u zrakoplov ukrcala 41 osoba, uključujući i članove posade.

Ahmed je rekao i da je među putnicima bio Junaid Jamshed, popularna pakistanska pop zvijezda koja se preobratila u muslimanskog klerika.

Jamshed je bio pjevač jednog od prvih pakistanskih velikih rock bandova 90-ih godina, a napustio je glazbenu karijeru da bi se pridružio grupi Tableeghi Jamaat koja putuje Pakistanom i propovijeda islamsku vjeru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter