Pakistan: Napad na ured visokog dužnosnika, 5 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje pet osoba izgubilo je život u ponedjeljak u oružanom napadu iza kojeg je uslijedio bombaški napad na ured visokog mjesnog dužnosnika u Pešavaru, velikom gradu na sjeverozapadu Pakistana, priopćile su vlasti.

Pobunjenici su pokušali ući u ured Mutahira Zeba, najvišeg političkog dužnosnika plemenskog okruga koji graniči s pokrajinom Hiberom, mjestu nedavnih krvavih sukoba provladinih snaga i pakistanskih talibana, po sigurnosnim izvorima.

Napadači su zapucali na pripadnike plemenske policije, a zatim je jedan od njih aktivirao svoj pojas s eksplozivom, dodaju ti dužnosnici, rekavši kako je Zeb preživio napad bez ozljeda.

"Primili smo pet mrtvih i sedam ranjenih koji su u teškom stanju", rekao je za AFP Džamal Šah, glasnogovornik bolnice Lady Reading. Među ubijenima su najmanje dvojica policajaca, javljaju sigurnosni izvori.

Sigurnosne snage su nakon napada zatvorile pristup zgradi, rekao je novinar AFP-a na mjestu događaja.

Predsjednik vlade pakistanske pokrajine Hiber Pahtunhva, u susjedstvu s plemenskim područjima koja se smatraju pobunjeničkim uporištem, preživio je, isto bez ozljeda, i pokušaj ubojstva u petak u Mardanu, pedesetak kilometara od pokrajinske prijestolnice Pešavara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter