Pakistan i Afganistan u galeriji Makina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba ratnih fotografija Tribal Regions fotoreportera Emilia Morenattija otvorena je u galeriji Makina u Puli, a fotografije su privukle brojne posjetitelje. Izložba Tribal regions prikazuje ljude Pakistana i Afganistana, ulovljene u trenutku, prikazujuci obicaje, težak rad i bijedu.

Emilio Morenatti renomirani je fotoreporter koji je svakodnevno riskirao svoj život kako bi slike sukoba i ratova pokazao svijetu. Španjolski fotoreporter svoju karijeru zapocinje u lokalnim novinama, a nakon par godina radi za španjolsku novinsku agenciju Efe, prateci nacionalne i inozemne dogadaje. Morenatti se 2004. godine pridružuje Associated Pressu i od tada radi kao fotoreporter iz Afganistana, Izraela, Pakistana i trenutacno iz Barcelone.



Dobitnik je brojnih nagrada, medu kojima su Fuji European Press Award, National Headliner Awards, The Clarion International Photography, Fotopres i mnoge druge, a proglašen je novinskim fotografom godine sa slikama rata i imenovan fotoreporterom godine odlukom Nacionalne novinarske udruge Amerike u 2009. godini.

Vlasnik galerije Makina Hassan Abdelghani rekao je kako je ova izložba zaista poznatog i svjetski renomiranog fotografa rezultat suradnje s izložbenim centrom War Photo Limited u Dubrovniku. Naime, War Photo Limited odgovara potrebi za prikazivanjem, dokumentacijom, prezentacijom i ocuvanjem ratnih fotografija i fotografija sukoba. Njihova je misija prikupljanje, prikazivanje i prodaja najboljih radova ali i prezentiranje publici realnost rata. (A. PERCAN, snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter