Pakistan: 6 mrtvih u napadu na policijsku stanicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje šest ljudi ubijeno je u ponedjeljak kada je nekoliko pobunjeničkih bombaša samoubojica napalo policijsku stanicu na sjeverozapadu Pakistana, blizu glavnog uporišta talibanskih pobunjenika i Al-Kaide u regiji, javile su vlasti.

Tri teško naoružana pobunjenika napala su policijsku stanicu u Kaki, 13 km od grad Banua, na granici s plemenskim područjem Sjevernog Vaziristana. Dvojica su se tijekom napada raznijela, a treći je pobjegao nakon napada, navode vlasti. Ubili su tri policajca i dva civila, rekao je ministar informiranja pokrajine. Od devet ranjenih, jedan civil je podlegao ozljedama, rekli su lokalni bolnički dužnosnici. Napad je trajao sat vremena.

Osim policijske stanice oštećena je i jedna džamija, jedna kuća i tri dućana. Odgovornost za napad je preuzeo Talibanski pokret Pakistana (TTP), glavna pakistanska islamistička pobunjenička skupina, koja je izvela nebrojene napade od 2007. TTP želi osvetiti smrt nećaka utemeljitelja Baitulaha Mehsuda, kojeg je kako tvrde ubila policija i najavili su napade na vladu. Mehsud je stradao u napadu američke bespilotne letjelice 2009. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter