Pakistan: 13 mrtvih u bombaškom napadu u vlaku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eksploziji bombe u putničkom vlaku najmanje 13 osoba je poginulo i četrdesetak je ranjeno u utorak u pakistanskoj pokrajini Balučistanu, poprištu sukoba secesionističkih pobunjeničkih skupina i vladinih oružanih snaga, rekli su dužnosnici.

Eksplozija se dogodila u Sibi, mjestu 160 km južno od pokrajinskog glavnog grada Kete, netom prije zaustavljanja putničkog vlaka Jafar Express koji se djelomično zapalio.

"Pronašli smo 12 mrtvih u vlaku. Tijela su karbonizirana i nemoguće ih je identificirati, a jedna od ranjenih osoba je preminula u vojnoj bolnici", rekao je jedan visoki dužnosnik mjesne policije.

Jedna visoki dužnosnik vlade je potvrdio te podatke i dodao da je četrdesetak osoba ranjeno, od kojih 20 teško.

U Balučistanu deset godina traje sukob lokalnih pobunjenika s oružanim snagama. Balučistanski pobunjenici, okupljeni u šest pokreta, napadaju snage reda, simbole vlasti i strateška postrojenja poput plinovoda i željeznica.

Jafar Express koji povezuje Ravalpinidi i Ketu bio je na meti bombaškog napada prošlog listopada kada je šest osoba ubijeno.

Napad u utorak, za koji još nitko nije preuzeo odgovornost, dogodio se dan nakon operacije paravojnika na uporište pobunjenika u središtu te pokrajine bogate rudama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter