Pakistan: 12 mrtvih u napadu na ekipu za cijepljenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 12 osoba izgubilo je život u subotu u napadu na ekipu za cijepljenje protiv dječje paralize na sjeverozapadu Pakistana, objavile su vlasti.

Tri bombe su eksplodirale pri prolazu konvoja s ekipom za cijepljenje pod zaštitom paravojnih snaga u plemenskoj zoni Hiber, talibanskom uporištu blizu afganistanske granice, objavile su lokalne vlasti.

Najmanje 11 pripadnika paravojnih snaga i jedno dijete izgubili su život, kazao je visoki lokalni dužnosnik ustvrdivši i da je bilo 11 ranjenih osoba u tom novom napadu za koji nije preuzeta odgovornost ali do njega dolazi u trenutku kad su mirovni pregovori između pakistanskih talibana i vlade u Islamabadu prekinuti.

Od prekida mirovnih pregovora prije gotovo dva tjedna pakistanska vojska pojačala je zračne napade na položaje ustanika, usmrtivši najmanje sto talibana, prema vojnim izvorima.

Iako se dječja paraliza povukla na svjetskoj razini, ostaje prisutna u tri zemlje - Pakistanu, Afganistanu i Nigeriji. No, Pakistan je jedina zemlja u kojoj je broj slučajeva porastao između 2012. i 2013. (s 58 na 91 slučaj), pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter