Pakiranje za vikend-izlet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako na prvi tren izgleda da je najlakše spakirati se za vikend-izlet, svatko tko je to i jednom radio zna da to nije ni približno tako. Bez obzira što su u pitanju 2-3 dana, treba oprezno odabrati što ponijeti kako se ne bi dogodilo da upravo zbog toga jer putujemo na kratko nemamo osnovnih stvari.

Napravite popis svega što trebate ponijeti. Tako cete lakše evidentirati ako nešto zaboravite, a s druge strane necete ponijeti nepotrebno.



Recimo, nekoliko razlicitih komada toplije i manje tople odjece koje možete kombinirati te modne dodatke bez kojih ne možete i koji ce kombinacije uciniti glamuroznijim ako to bude potrebno.

Što se tice obuce, ovdje se morate suzdržati. Koliko god biste htjeli ponijeti sve japanke, cipele, sandale ili cizme (ovisno o godišnjem dobu), za vikend izlet morate reducirati broj na najviše 2 para. Neke cipele ili tenisice u kojima ste uvijek pa su vam udobne i jedne cipele za eventualnu svecaniju priliku.

Izaberite funkcionalni kovceg koji ima unutarnje i vanjske džepove te pretince u koje cete staviti stvari koje treba imati pri ruci, kao što su dokumenti, fotoaparat ili paket vlažnih maramica.



Dogovorite se s prijateljima ili s osobom s kojom putujete tko što nosi. Naime, to je dobro znati što se tice kozmetike, kako se ne bi dogodilo da svi imaju pastu za zube, gel za tuširanje, šampon...

"Pametno pakirajte" stvari i iskoristite svaki centimetar kofera. Duže odjevne predmete stavite na dno, majice i suknje u sredinu kako bi smanjili gužvanje. Teže predmete stavite na rubove kovcega, a donje rublje i carape recimo u slobodne rupe.



Ne zaboravite ponijeti punjac za mobitel i baterije za fotic. Kemijsku olovku i papir takoder je uvijek dobro imati pri ruci, kao i plansku kartu mjesta u kojem jeste, upute za vožnju i detalje o odredištu.


Podijeli: Facebook Twiter