Paintball turnir u Vareškima: Pobjednik riječka Bura

Paintball turnir u Vareškima
Paintball turnir u Vareškima

Paintball klub Bura iz Rijeke pobjednik je prvog kola North Adria HSPL-a 2013. (Hrvatska Scenario Paintball Liga) održanog u nedjelju u Velikim Vareškima.

Drugo mjesto osvojio je PK Raketa iz Ivanić Grada, a treće PK 300 iz Velike Gorice. Sudjelovalo je sedam timova iz cijele Hrvatske, a domaćin turnira, PK Proština 1921, osvojio je peto mjesto.

Unatoč hladnom i vjetrovitom vremenu, na atraktivnom natjecanju okupilo se podosta gledatelja, radoznalo razgledavajući teren koji je s drvenim građevinama i starim helikopterom izgledao kao prava borbena zona.

Podosta interesa izazvalo je i pripremanje sudionika prije natjecanja, odnosno namještanje zaštitne opreme i punjenje pušaka kuglicama u boji, koje se, kako smo saznali, rade od boje za torte pa su, osim što su bezopasne, čak i jestive.

Nakon što su razradile strategiju, poligon za natjecanje "zauzimale" su dvije po dvije ekipe opremljene uniformama i maskama izmjenjujući se brzim tempom. Natjecatelji su u napetom natjecanju trčali između baza nastojeći postići što bolji rezultat ispucavajući svoju municiju pokušavajući pogoditi protivničkog igrača i istovremeno izbjeći pogodak, a pokoja šarena kuglica odletjela bi kroz zaštitnu mrežu kojom je teren ograđen i u publiku.

Iako su natjecatelji pretežno muškarci, jedna od rijetkih djevojaka baš je iz kluba domaćina Proština, a kako kažu njeni suigrači, voljeli bi da se više cura zainteresira za paintball.

Turnir je, kako je rekao Alen Modrušan, predsjednik PK kluba Proština 1921, već postao tradicionalan i jedna od nezaobilaznih manifestacija svih pasioniranih ljubitelja paintballa.

Paintball klub Proština, koji postoji tri godine, drugu je godinu uzastopno domaćin kola Adria Winter lige HSPL-a, koja se igra od proljeća do zime. Jedan od ciljeva ovog natjecanja je i privući atraktivnoj igri nove članove, a u tijeku su upisi u klub i malu školu paintballa u koju se mogu prijaviti svi zainteresirani mlađi od 14 godina.

Suorganizator turnira Vanja Tarandek rekao je da se paintball turniri održavaju tijekom cijele godine, a u Istri i Dalmaciji i zimi jer na ovom podneblju klima to dozvoljava.

- Svi se dobro zabavljaju i vlada sportska atmosfera. Paintball je igra koja može biti rekreativna i sportska. Ovo natjecanje je sportsko, a nije opasno ako se na ispravan način koristi sva zaštitna oprema, zaključio je. (P. LUKEŽ; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter