Pahulje prikupile 20.000 potpisa za tehničku vladu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Mnogo toga činilo se kao da je utopija, pa je postalo stvarno," naglašava poduzetnik Hamed Bangoura, pokretač internet inicijative za smjenom postojećih političara i uvođenje tehničke vlade.

Facebook stranicu inicijative lajkalo je više desetina tisuća ljudi, a na službenoj internet stranici pahulja.com, koju je Bangoura pokrenuo, jučer poslijepodne bilo je više od 20 tisuća potpisa podrške, koje namjerava, kad prikupljanje online peticije završi, uručiti premijeru Zoranu Milanoviću.

Zašto ste pokrenuli internet-peticiju kojom tražite nove izbore u Hrvatskoj?
Zbog toga jer se loše živi i zato jer je očito da se hrvatski političari brinu isključivo o samima sebi. Peticija na internetu nije, osim toga, moja prva javna akcija koju sam pokrenuo u društvenu korist. Prije godinu dana pokrenuo sam originalnu gospodarsku inicijativu, koja nažalost nije bila dovoljno prepoznata. U njoj smo ponudili rješenja za gospodarski oporavak Hrvatske.

Postavili ste visoki cilj - promjenu političke elite koja vodi zemlju?
Najviše nas boli što smo duboko podijeljeni od strane političkih struktura tijekom 23 godine korupcije, mita, nepotizma i općeg nepoštivanja interesa naroda.

Najgore od svega je što na vidiku nema vizije, a ni onih koji bi tu viziju mogli ostvariti. Znamo da je Hrvatska prepuna pametnih, sposobnih i poštenih ljudi koji jednostavno ne mogu doći do izražaja u ovom i ovakvom trenutku.

Pahulje imaju za cilj stvoriti okvire za novo društvo u kojem će sposobni i pošteni doći do izražaja, a u kojem će političari konačno čuti svoj narod. Oni su tu zbog nas, a ne mi zbog njih.

Vjerujete li u uspjeh svoje inicijative?
Naravno. Građani žele promjene i dosta im je razočaranja od strane političara. Osobno, očekivao sam da premijer Milanović učini mnogo više i da, za početak, raščisti s birokracijom i njezinom nesposobnošću. Da se ubrzaju osnovne stvari, od pokretanja biznisa, poslovnih procesa i proizvodnje. Ali, to se nije dogodilo i to će se morati promijeniti u mandatu neke buduće vlasti. (D. GRAKALIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter