Pahulje kratkog daha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Labinu je sniježilo u noci sa subote na nedjelju, no pahulje su bile kratkog daha - u gradu su se zabijelili samo krovovi, tratine, no ne i ulice. Ipak, drukcija slika bila je u višim okolnim predjelima: na Gori Glušici izmjereno je desetak, a na podrucju Ripende pet centimetara snijega, koji se, nošen burom, gdjegdje miješao s ledenom kišom.

Kako doznajemo od Korada Šumberca iz tvrtke Istarske ceste, u cijoj su nadležnosti državne i županijske prometnice, do dva centimetra snijega bilo je na Štrmcu, labinskom predgradu, na državnoj cesti od Vozilici prema Brestovi te podrucjima oko Salakovci i Brgoda, odnosno Šumbera i Nedešcine.

Šumberac veli da su pravodobno intervenirali, posipavši kolnike solju i pijeskom pa izjutra nije bilo poteškoca, a i temperatura se prije podneva izvukla iz minusa. I labinski komunalci, izvijestio je direktor Alen Golja, posipali su sve ceste u njihovoj nadležnosti te gradske plocnike.

Peti je ovo put u mjesec i pol dana da snijeg pada na istocnoj obali Istre. Znatnije probleme u prometu, medutim, stvorio je samo prvom zgodom, 19. prosinca, kada su nanosi ponegdje dosezali do pola metra.

Snijeg je pao i na Pazinštini, iako ovaj put jednom od svojih "najtanjih" izdanja. Snježni se pokrivac zadržao samo na travnatim površinama, krovovima zgrada i automobilima.

Gradski komunalci su u noci sa subote na nedjelju posipali solju i sipinom sve ulice i ceste koje inace održavaju. Razloga za intervenciju ralice, saznajemo u Komunalnom poduzecu Usluga, u toj noci nije bilo.

U nedjelju je na Cicariji novi snijeg napadao na stari pa ga u pojedinim predjelima ima i preko 30 centimetara. Nije prouzrocio vecih poteškoca, ali se promet odvijao usporeno.

Ralice zimske službe Istarskih cesta, doznajemo od mještana, na terenu su bile i subotu i nedjelju, cisteci cestu iz Buzeta prema granicnom prijelazu Jelovice-Podgorje te iz smjera Lupoglava prema Lanišcu.


Podijeli: Facebook Twiter