Pahorovi ljudi ljetuju u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vecina slovenskih ministara i politicara godišnji odmor provest ce na hrvatskom Jadranu. Prvi covjek slovenske vlade Borut Pahor tvrdi da još ne zna gdje ce ljetovati, no vjerojatno zbog sigurnosnih razloga izbjegava precizirati svoju ljetnu lokaciju, buduci da se zna da ljetuje u Hrvatskoj, gdje njegova nevjencana supruga ima vikendicu.

I za vecinu Pahorovih ministara Hrvatska je najbolji izbor. Ministar školstva Igor Lukšic tako ce na Hvaru provesti deset dana, dok ministrica za javnu upravu Irma Pavlinic Krebs planira kampirati s obitelji negdje u okolici istarskog Novigrada. I ministar za lokalnu samoupravu Henrik Gjerkeš ce u kamp, ali u Šilu na Krku, dok ce ministar poljoprivrede odmarati u Šibeniku.

Neki slovenski ministri, poput ministrice kulture Majde Širca, ministra znanosti Gregora Golobica i ministra prometa Patricka Vlacica, na godišnji odmor uopce ne planiraju otici, dok neki drugi, poput slovenskog šefa diplomacije Samuela Žbogara, ne žele reci kamo ce na ljetovanje.

Slicno je i s ministricom unutarnjih poslova Katarinom Kresal, financija Francom Križanicem, pravosuda Alešom Zalarom i ministrom rada Ivanom Svetlikom. Tajanstven je i ministar okoliša Roko Žarnic, koji je po narodnosti Hrvat, i koji pak porucuje javnosti da je podatak o tome gdje ce na godišnji osobna stvar.

Šef slovenske opozicije Janez Janša, kao i ranijih godina, ostaje u Sloveniji, gdje ce godišnji provesti u stranackom planinskom odmaralištu u Lepeni. Ondje ce mu se pridružiti i mnogi stranacki kolege, dok ce i vecina ostalih zastupnika nacionalisticke Janšine stranke ljetovati u Sloveniji. Od 29 zastupnika, koliko ih ta stranka ima u slovenskom parlamentu, zasad samo cetvorica priznaju da ljetuju u Hrvatskoj: Andrej Vizjak, Štefan Tisel, Milenko Ziherl i Branko Marinic.


Podijeli: Facebook Twiter