Pahor: Vikend na Brijunima 1.200 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenski premijer Borut Pahor, kojeg je dio medija u susjednoj državi prozivao zbog ljetovanja u Puli, sinoc se na konferenciji za novinare i osobno izjasnio o tom dogadaju, rekavši da je ljetovanje, bolje reci produženi vikend na Brijunima platio tocno 1.198,60 eura.

Slovenskim medijima cinilo se spornim što je ljetovao u Hrvatskoj, s kojom postoji niz neriješenih pitanja, a zamjerali su mu i što se odlucio za državni, protokolarni objekt.

- Za cijelu pricu suštinski je da sam sam platio troškove. Tri nocenja za tri osobe platio sam tocno 1.198,60 eura, kazao je slovenski premijer odgovarajuci na pitanje novinara.

Podsjecamo, Pahor je, dok je ljetovao na Brijunima, viden i u Puli, gdje je uz nekoliko ljudi iz svog osiguranja šetao najvecim istarskim gradom. Njegov je boravak zabilježila nadzorna kamera na kiosku na pulskoj rivi. Pahor je na Brijunima boravio sa suprugom u rezidencijalnoj vili Brijunki. Tamo su se supružnici navodno odmarali cetiri dana.

Bilo je nagadanja da je Pahor na odmor u Hrvatsku došao na poziv premijerke Jadranke Kosor, no u Vladi su to demantirali. Pojasnili su da kao šticena osoba može ljetovati u bilo kojoj hrvatskoj rezidenciji, a da trošak boravka snosi sam.

Slovenski mediji su, pak, nagadali da je Pahor u "posebnom aranžmanu" došao na odmor u Hrvatsku. Njegov boravak na Brijunima slovenska opozicija je docekala na nož. Po njima, to je bio dokaz da su "Hrvati potkupili Pahora".


Podijeli: Facebook Twiter