Pack: U BiH je potpuni kaos

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvjestiteljica Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack založila se za odlučnije sankcioniranje te zemlje zbog krivnje njenih političara za ukupno stanje koje je nazvala "kaotičnim".

"Tamo vladaju popuni nered i kaos", izjavila je u četvrtak Pack tijekom rasprave o izvještaju o napretku BiH za 2013. koja je vođena na sjednici Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta održanoj u Strasbourgu, izvijestili su elektronički mediji u BiH.

Pack je izjavila da bi trebalo poduprijeti nakanu Europske komisije da se BiH uskrati novac iz IPA fondova zbog neprovođenja presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci".

Kazala je i da bez provedbe te presude koja inzistira na ukidanju diskriminacije pripadnika nacionalnih manjina iz izbornog procesa rezultati narednih izbora u BiH ne bi trebali biti priznati.

- Vodeći političari u BiH ne žele reforme, a one su nužne. Njima nedostaje dobre volje i svijesti da se promjene ne mogu ni izbjeći niti zaustaviti. Mi možemo ukazivati, moliti, pokušati pomoći. Na raspolaganju nemamo mehanizme prisile. Imamo IPA fondove, no političare to ne zanima, pa se ni ti fondovi ne troše. U BiH je potpuni nered i kaos, izjavila je Pack. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter