Pacijentici sam spasio život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepravomocna presuda prema kojoj je dr. Davor Zoricic okrivljen za krivotvorenje otpusnog pisma rodilje Dragane Zec bila je jedna od tema redovne konferencije za novinare u pulskoj Opcoj bolnici održane u utorak.

"Predmet optužbe nije nesavjesno lijecenje, nego administrativan podatak. Nema razloga zbog kojeg bih krivotvorio podatak u otpusnom pismu o kolicini krvi koju je pacijentica dobila buduci da je lijecenje uspješno završeno. Sva moja postupanja bila su u skladu s pravilima struke. Siguran sam u svoju nevinost i vjerujem da ce viša instanca nakon objektivne i nepristrane prosudbe cijelog slucaja donijeti oslobadajucu presudu", veli lijecnik i najavljuje žalbu.

"Nepobitna i najvažnija je cinjenica da sam prije sedam godina pacijentici spasio život. Od tada pa sve do sada ona je živa i zdrava, a dijete danas vec ide u školu i ja im od srca želim dug i zdrav život. O svemu ostalom što se u ovih sedam godina plete oko toga i još ce se plesti neka svatko sudi po vlastitom znanju i savjesti," naveo je dr. Zoricic u svom priopcenju koje je podijelio novinarima.

Konstatira pritom da je nakon izgubljenog spora protiv dr. Ante Pilepica, koji je vodio porodaj, i pet godina nakon završetka lijecenja uslijedila kaznena prijava protiv njega zbog krivotvorenja jednog podatka u otpusnom pismu koji nije niti obavezan podatak koji se upisuje u taj dokument. Nakon poroda kod pacijentice se javilo krvarenje iznad uobicajene mjere, doznajemo od lijecnika. Cetiri dana kasnije dr. Zoricic je obavio operaciju i transfuziju krvi, pa je 12 dana nakon poroda pacijentica otpuštena zdrava.

Ravnatelj bolnice dr. Lems Jerin ogradio se od komentiranja presude jer nije pravomocna. Samo je istaknuo da je dr. Zoricic ugledan strucnjak ustanove i predsjednik Strucnog vijeca bolnice kao i voditelj Djelatnosti ginekologije i porodništva. "Objavom nepravomocne presude nanijeta ja šteta dr. Zoricicu i našoj ustanovi", ustvrdio je ravnatelj.

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE. (J. ORLIC)


Podijeli: Facebook Twiter