Pacijenti se više nece smrzavati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izrazito niske temperature i propuh u hodniku, koji je ujedno cekaonica, razlog su pisma citatelja ogorcenog zbog nepodnošljivih uvjeta u prizemlju pulske Mornaricke bolnice.

"Kako je pacijentima koji cekaju ispred radiologije na osam stupnjeva, ako temperatura doseže toliko. Nama u kaputima još je dobro, no oni su u pidžamama! Neka ravnatelj dode sjesti malo s nama, na propuhu, uz stalno otvorena ulazna vrata", piše citatelj.

Hoce li se nešto poduzeti kako se gradani ne bi smrzavali dok cekaju na pregled, pitali smo glasnogovornika Gorana Paica. Prema njegovim rijecima bolnica do sada nije imala dovoljno novca za cjelovito i trajno rješenje problema.

- Prije dvije godine bili smo raspisali natjecaj za izgradnju dodatnih vrata, no svojevremeno je poništen. Montirali smo automatska, odnosno klizna vrata, koja smanjuju tlak i propuh u prostoru, ali ona su gotovo uvijek otvorena zbog toga što kroz njih stalno netko prolazi, kazao je Paic i najavio dobru vijest.

Naime, za otprilike mjesec dana pocinje postupak javne nabave za adaptaciju i uredenje zgrade u kojoj se nalazi hitan bolnicki prijem. Troškove izgradnje u skladu s važecim propisima pokrit ce Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, zakljucio je Paic.


Podijeli: Facebook Twiter