Pacijenti po pravni savjet u pulski Dom zdravlja

Predavanje će biti u Domu zdravlja u pulskoj Flanatičkoj ulici (arhiva)
Predavanje će biti u Domu zdravlja u pulskoj Flanatičkoj ulici (arhiva)

U srijedu od 13 sati u predavaonici Doma zdravlja u Flanatičkoj ulici u Puli svi zainteresirani mogu se informirati o zakonskoj zaštiti i pravima pacijenata te zatražiti besplatnu pravnu pomoć ako im je ugroženo pravo iz zdravstvene zaštite, ali i bilo koje drugo građansko pravo.

U sklopu projekta "Promicanje prava pacijenata u zajednici", studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu, članovi Grupe za zaštitu prava pacijenata koja djeluje pri Pravnoj klinici Pravnog fakulteta, održat će prezentaciju s ciljem osvještavanja prava i obveza pacijenata, kao i liječnika i ostalih zdravstvenih radnika.

Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu osnovana je 2010. s ciljem pružanja besplatne pravne pomoći građanima koji to svoje osnovno pravo ne mogu ostvariti na drugi način.

Nakon prezentacije, koja se održava u suradnji s Istarskim domovima zdravlja, studenti će odgovarati na pitanja i davati inicijalne pravne savjete te zaprimati pojedinačne slučajeve iz čitavog područja djelovanja Pravne klinike. Svi koji žele pravno mišljenje i pomoć trebaju donijeti kopiranu kompletnu dokumentaciju vezanu uz svoj slučaj te obostranu kopiju osobne iskaznice. Zaprimljene slučajeve studenti će proučiti u suradnji s profesorima i asistentima Pravnog fakulteta u Zagrebu i za nekoliko tjedana dati pravno mišljenje. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter